Der er vand på Titan, men ved de lave temperaturer er det hårdt som is og dermed ikke grobund for liv. Men ved forsøg med at efterligne den øvre atmosfære har man fundet både aminosyrer og nukleotid-baser

Forskere fra UA har lavet en gas-blanding der svarer til den Cassini sonden har observeret på Titan, og udsat den for stråling der svarer til den Titans øverste atmoosfære udsættes for.

Ved på den måde at efterligne forholdende i Titans øverste atmosfære, fik de ved forsøgene frembragt både aminos-syrer og nukleotid-baser, som er noloe af de vigtigste byggesten for livet på Jorden.

Det får forskerne til at spekulere over om det er for tidligt af afskrive muligheden for at der kan være liv på Titans overflade - eller i alt fald i dens atmosfære.

"Vores hold er det første  der har kunnet skabe sådanne molekylder i en atmosfære uden vand. Resultaterne viser at det er muligt at lave meget komplekse molekyler i den ydre del af en atmosfære" siger Sarah Hörst fra UA Lunar and Planetary Lab.

Bakterier oa. kan sagtens være luftbårne, men hvis de skal udvikle sig, skal de have et underlag eller katalysatorer at gøre det på. Men de tåger der indhyller Titan menes at udgøres eller dannes af små partikler som disse der fungerer som aerosoler for dannelsen af skyerne og tågen. Og de kan sagtens også indgå i tilstedeværelsen af bakterier i Titans atmosfære, mener forskerne fra UA

LÆS MERE hos University of Ariozona