Forskere fra NASA kalder nu Mars-efterforskningen for uambitiøs; Vi har ledt efter vand i 10år og nu ved vi det er der. Det er på tide at lede efter liv!

Da Viking sonden i 1975 registrerede spor af organiske stoffer på Mars, såsom methyl-chloride og dichloromethane, mente man at det var spor efter de rengøringsmidler der var blevet brugt til at desinficere den med.

Men da Phoenix sonden sporede magnesium perchlorate i jordprøverne begyndte man at genoverveje resultaterne. For fordi Viking sonden opvarmede prøverne for at analysere dem, kan magnesium perchloraten har indgået i en kemisk proces der har frembragt de stoffer man registrerede.

Og da man siden 1975 også har kunnet konstatere at der og har været masser af vand på Mars, har vi nu en idé om, at de kemiske forudsætninger for liv på Mars er tilstede

Derfor opfordrer et hold NASA-forskere nu i en artikel i bladet Astrobiology, til at man bliver mere ambitiøs, og leder mere målrettet efter spor af liv, i stedet for fortsat at lede efter egnede steder for fremtidig efterforskning.

ESA's Mars-sonde opsendelse for 2011 leder netop mere målrettet efter liv, så der ligger nok en undertone af kritik mod NASAs indsats i artiklen, når de runder af med at ".. nu er det tid til at blive ambitiøs"


LÆS MERE på Astrobio.net