drake-formlen versus fermi paradokset - civilisationers levetid Er der liv derude?

I 1959 formulerede Frances Drake sin nu berømte Drake-ligningfor at estimere hvor sandsynligt det er, at der er liv andre steder: Antal stjerner x andel med planeter x andel beboelige x sandsynligheden for at liv opstår x hyppigheden af avanceret liv x Civilisationer x Deres levetid. Men noget senere - i en kaffediskussion - argumenterede Fermi mod Drake ligningen med sit korte nøgterne Fermi paradoks; Hvis liv har haft milliarder af år til at spredes, hvorfor kan vi så ikke se/høre det?

En ny propabalistisk analyse af fermi paradokset vs drakeligningen A probabilistic analysis of the Fermi paradox in terms of the Drake formula: the role of the L factor, (Se også NASA), forsøger at forklare grunden;

For det første argumenterer forskerne, at eftersom vi er ved at have en god idé om udbredelsen af beboelige planeter, giver det nu mening at nedbryde Drake formlen til: Antal beboelige planeter x Sandsynligheden for liv og civilisationer x Levetiden. Dermed bliver betydningen af levetider også mere synlig i formlen.

Hvis der er N civilisationer som hver optager- eller kan høres i et givent volumen af galaksen, lever L år, VIL det myldre med civilisationer, HVIS civilisationerne kan leve og spredes over mere end nogle tusinde år, som det er illustreret i grafen th.
Og eftersom det tilsyneladende ikke er tilfældet, er den statistiske tolkning, at avancerede civilisationer åbenbart ikke overlever i længden, skriver de.