Stephen Hawkins har for nylig advaret mod at tiltrække sig opmærksomhed i universet. Men i et interview i en amerikansk avis svarer en af SETIs grundlæggere igen, med en økonomisk/teknisk analyse; Hvad kan betale sig for hvem?

Gregory Benford som har arbejdet længe med SETI. Og han har ikke delt interessen alene, men har sammen med sin bror James Benson og deres nevø økonomen Dominic Benson, nu lavet en analyse af hvad der egentligt kan betale sig. Anledningen er 50-året for SETI's grundlæggelse

SETI-radioprojektet leder efter radiotransmissioner fra fremmede civilicationer. Men hvis man skal sende signaler der er beregnet på at tiltrække sig opmærksomhed ude i universet, så ville man i virkeligheden ikke sende lange radiotransmissioner argumenterer Gregory Benford i et interview med Los Angeles Times som er citeret af AFP.

For man skal bruge meget store ressourcer på at sende sådanne signaler ud med en tilstrækkelig kraft til at man kan gøre sig håb om at blive hørt; Det gælder både for os og for eventuelle aliens.

Næh hvis man vil blive hørt vil- eller skal man i stedet sende korte signaler med enorm intensitet for at tiltrække sig opmærksomhed. Det er DEM vi skal lede efter, i stedet for at lytte efter deres radiotransmissioner, argumenterer de. Dermed trænger hele SETI søgningens logik til at blive gennemgået

LÆS INTERVIEWET på LA-Times