I januar 2000 eksploderede en asteroide over Canada, hvorefter fragmenter regnede ned over en frossen sø. Analyser af resterne har vist sig at have været opløst i vand på et tidspunkt, og at indeholde alt hvad man skal bruge for at lave liv!
Den måde delene faldt ned på i et frossent område, hvor de lå på en hård overflade, og blev samlet nænsomt sammen kort efter nedfaldet har gjort resterne til nogle af de bedst bevarede meteoritter.
Og en analyse der er publiceret i juni-nummeret af Science, fremlægger detaljerede studier af resterne. Og forfatterne har fundet at den indeholder mange organiske molekyler, inklusive amino-syrer, som er proteinernes byggesten!
En af de ting der især er markant er, at der er meget stor forskel på koncentrationerne i de forskellige dele fra den, som varierer med en faktor 100. Det mener forfatterne kun kan skyldes at den har været udsat for et vandigt miljø, der har opløst molekylerne og fordelt dem i klippestykket. "Vi kan se at nogle stykker har 10-100x så mange specifikke amino-syrer som andre dele" siger Dr. Daniel Glavin fra NASA.
Han fortsætter:"Vi har aldrig set en sådan variabilitet i en enkelt asteroide-rest. Kun en anden tidligere meteorit kaldet Almahata Sitta, matcher Tagish Lake-meteoritten i diversitet, men den kom fra en asteroide, der menes at stamme fra flere forskellige asteroider"
Sådanne meteoritter kan have cirklet rundt i- eller omkring solsystemet i milliarder af år, og der er ingen grund til at tro at der ikke er faldet lignende meteoritter ned på Jorden, tidligere i Jordens historie, som fx. for 4 milliarder siden, hvor livet tog sin begyndelse på Jorden. Livet kan dermed sagtens være blevet 'kick-startet' af meteoritter
Kilde: NASA