Radioteleskoper søger efter grønne mænd / SETIRadioastronomer har i årtier lyttet efter signaler fra fremmede intelligenser uden held. I løbet af disse årtier er radiomodtagernes frekvens område, såvel som antallet af antenner mangedoblet, hvilket har ført til enorme datamængder.

Derfor har man benyttet computeralgoritmer til at identificere unormale signaler. Men nu er man begyndt at træne kunstig intelligens til at lytte efter anomalier. Foreløbig har de ikke haft held til at finde fremmede radioprogrammer, men man har haft held til at identificere 72 nye hurtige radioglimt (FRB) som man ved meget lidt om, udover at de hovedsageligt stammer fra fjerne galakser. Problemet med FRB er at de er meget energi-rige, men eftersom de kun er af millisekunders varighed, må det være meget små objekter der udsender dem - et fænomen man endnu ikke kan forklare..

De 72 FRB signaler blev fundet i en 4 timers scanning af himlen med Green Banks radioteleskopet, som samlede 400terabytes data. Det antyder altså at FRB er meget almindelige!
Uanset om FRB skulle vise sig at vlære signaturer fra fremmede teknologi, hjælper den ny teknologi med den hastigt voksende foståelse af universet omkring os" siger Andrew Siemion fra Berkeley SETI