Ifølge teorierne består rummet af såkaldte Planck-længder som kun er 1,6x10-35m. I teorien skulle rum/tiden bestående af et tæppe af disse Planck-længder dermed være lidt ujævn, og skulle interagere med fotonerne afhængigt af bølgelængden. Nye analyser af røntgen-fotoner fra gammaglimt antyder at det er langt mere jævnt end man troede
Fordi Planck-længderne er 1/1024 mindre end et Hydrogen atom, påvirkes almindeligt lys næsten ikke, så de kun kan opdages i røntgenspektret af lys der har rejst meget langt.
Derfor har forskerne studeret lyset fra gammaglimt i det tidlige univers med Fermi røntgen-rumeteleskopet som er nogle af de fjerneste kendte røntgenkilder.
I teorien skulle man kunne måle en tidsforskel på de enkelte fotoner fra et gammaglimt, når de har rejst gennem forskellige Planck-længder i rumtiden.
Men analyser af data fra et meget fjernt gammaglimt som Fermi observerede i 2009 viste at 3 forskellige røntgen fotoner fra den samme "ujævnhed" i et gammaglimt, ramte Fermi-sensoren nøjagtigt samtidigt. Det tolker forskerne sådan at rumtids-tæppet af Planck-længder er jævner end man hidtil har troet