Astrofysik

Sidste år skabte målinger fra CERN der viste at neutrinoer er hurtigere end lyset lidt panik. Man har så siden fundet mulige fejl i eksperimentet. og nu viser målinger med en anden accelerator at de rejser med den forventede hastighed svarende til lysets hastighed. 

Kilde: arXiv

Det er lykkedes Berkeley's første neutrino detektor ved Daya Bay, at måle 2 af de 3 vinkler der karakteriserer neutrinoer. Neutrinoer skifter mellem de 3 vinkler, og forskerne fra Berkley mener disse skift hænger sammen med neutrinoernes interaktion med antistof-neutrinoer

LÆS MERE på Berkeley

CERN offentliggør i bladet Nature nye målinger af antistofs egenskaber. Det er lykkedes at lave de første - omend beskedne - målinger af antistof-hydrogens spektrum, som er det første skridt på vejen til at afdække antistoffets egenskaber.

Kilde: Pressemeddelelse fra CERN

CERN ATLASDe forsøg der viste at neutrinoer der blev sendt fra CERN til Italien rejste hurtigere end lyset har vist sig at skyldes en fejl - formodentligt en løs forbindelse skriver de på physicsforums og Ritzaus. Læs fx. JP

De seneste billeder fra Sloan Digital SKy Survey har afsløret millioner af nye galakser. Nye matematiske analyser viser at rummet mellem galakserne er fyldt med mørkt stof.