Astrofysik

Forrige uge meddelte forskere far den amerikanske partikel-accelerator, at man endnu ikke havde haft held til at vise noget, men at man havde registreret et lille "bump" i energiudladningerne. CERN Meddeler nu - nærmest som en opfølgning - at de har gennemsøgt hele energispektret uden held - men at det også er godt nyt for nu e der ikke længere mange steder den kan gemme sig.

En pressemeddelelse fra Caltech forklarer hvordan LHC oplevede en såkaldt "excess events." Dvs. at der kom lidt flere hændelser (Sammenstød) ved 130-150 gigaelectron volts end forventet hvis Hiccs-partiklen ikke eksisterer. Dermed mener de at være på sporet af Hiccs ur-partiklen

Kilde: Caltech

Forskere har i årtier forsøgt at registrere gravitionelle bølger fra supernovaer, dobbelte sorte huller (som på bill.) oa. De er bare uhyre svage at måle, så derfor er man nu blevet enige om at lade de forskellige sensorer arbejde sammen for at opnå en større følsomhed.

Se Max Planck Instituttet

Tidshvirvel på størrelse med en galakse

Partikelfysikken har i årevis haft et problem med observerede Kaoner og B-mesoners opførsel. Men en ny model af en assymetrisk "tidshvirvel" om mælkevejen løser eller forklarer konflikten!

Einsteins relativitetsteori beskriver rummet som en glat struktur, mens kvante-mekanikken viser at rummet burde være grynet. Nye resultater fra Planck viser at der er en nedre grænse for hvor små kornene kan være