Planeter
Først på aftenen står Mars højt i syd som en klar rød stjerne lige under og lidt tv. for tvillingerne, som dermed udgør en letgenkendelig trio. Mars er i øjeblikket tæt på Jorden, men er dog kun ca. 10 buesekunder stor og dermed en udfordring at se detaljer på.

Saturn står op først på aftenen, men står lavt i sydøst. Først efter midnat er den kommet rimeligt langt op på himlen, så man kan se detaljer på den. Dens ringe står med siden direkte mod os, så man dermed ikke kan se så mange detaljer i dem. Det kræver en forstørrelse på mindst 30x at se ringene tydeligt, så en udsigtskikkert vil kunne vise dem tydeligt.

Stjernene
Sydhimlen domineres stadig af Orion, der står lidt enlig i syd-sydvest først på aftenen. Dens "Bælte" er en letgenkendelig række af 3 stjerner på en stribe. Lige under bæltet hænger Orion's "sværd", som også er 3 stjerner på en stribe, men nedad. Den midterste af disse 3 stjerner er oriontågen (M42), som kan anes som en tåge hvis man har en mørk himmel. Selv inde fra byen er det en tydelig tåge med masser af detaljer i selv en almindelig håndkikkert.

Over og vest for Orion er et lille "V" på himlen, med en klar rødlig stjerne i. Det er stjernehoben Hyaderne som er den nærmeste åbne stjernehob fra Jorden. Den omfatter 3-400 stjerner, hvoraf man kan se de 10-20 klareste med det blotte øje. Hyaderne er så stor på himlen, at en kikkert ikke kan overskue den i sin helhed, så den ses bedst med det blotte øje og/eller en  håndkikkert

Lidt længere oppe igen, står Syvstjernen som en lille tydelig klump stjerner i vest. Med det blotte øje kan man se 6-8 stjerner i den. Men selv i en almindelig håndkikkert kan man se den som 30-40 stjerner, og i et teleskop kan man se op mod 100. Den er et ualmindeligt flot syn selv i den mest beskedne kikkert, så den må man ikke snyde sig for.

himlen i marts 2010