Astrofoto

Det agtværdige engelske Royal Astromical Society har indledt onkurrence "Astrophotographer of the year 2012". Konkurrencen har fire kategorier:

  • Jorden og himlen (Billeder af himlen med Jorden)
  • Solsystemet
  • Deep Sky
  • Årets unge fotograf

Kilder: Royal Asttronomical Society og Flickr

Jupiter og 2 af dens måner fortograferet 1 sept 2011 af Jesper Sørensen, www.astrofoto.dk

Jesper Sørensen fra Kastrup fotograferede Jupiter fra sin baghave i Kastrup og fik ikke bare et fantastisk Jupiterbillede ud af det, mens også detaljer på to af dens måner Ganymede og Callisto

Jupiter Fotograferet 6/8 2011 af Jesper Sørensen Amager

Nej dette billede er ikke taget af Hubble, men fra en have på Amager!. Bortset fra at Jupiter står på morgenhimlen, er det ved at være sæson for Jupiter igen. Jesper Sørensen har fotograferet den med en C11 og et Imaging Source kamera fra sit hjem i Kastrup.

Verdens bedste amatør-astrofoto

Den australske amatør-astrofotograf Alex Cherney som vandt STARMUS festivalens astrofoto-konkurrence, fik observationstid med verdens største teleskop: La Palmas's 10,4m. Han tog dette billede af det kolliderende galaksepar NGC5394 / NGC5395 (Arp84)

Pentax har lanceret en GPS geotagger som - sammen med Pentax K-5 og K-r - også har en stjernetracker funktion, så den selv følger stjernerne. Den benytter GPS, kompas og linsedata til at beregne stjernernes baner og korrigerer billedet ved hjælp af anti-ryste funktionen, så man får punktformede stjerner istedet for stjernespor

Kilde: DP-review