Venus

Analyser af Venus magnetfelt fra ESA's Venus Express sonde, har afsløret en række gigantiske magnet-feltlinier, der dannes regelmæssigt i Venus ionosfære. Det er endnu uvist hvordan disse magnet-reb dannes, men de udgør en 3die form for magnetfelt om Venus

Kilde: Geophysical esearch Letters

ESA's Venus Express sonde har efter 6års observationer af Venus registreret en pludselig væsentlig stigning i atmosfærens Svovldioxid indhold, som stammer fra en form for geologisk aktivitet - måske et vulkan udbrud.
Pga. planetens tætte skylag kan man ikke vide det med sikkerhed, men man holder nu særligt øje med de infrarøde sensorer for at se om man kan finde en kilde.

SE MERE hos ESA

Skydækket på Venus

Venus har lige som Jorden en godt 20km tyk atmosfære.Men det er kun den tætteste del af atmosfæren: De øverste skytoppe vi kan se fra rummet er godt 70km oppe, ligesom de "Lysende natskyer" man af og til kan se på Jorden.

ESA's Venus Express sonde har fundet et overraskende koldt lag i Venus øvre atmosfære, som er koldt nok til at CO kan fortættes og falde som sne eller regn.

VenusVenus som af mange kaldes 'Jordens søsterplanet' adskiller sig fra Jorden på flere punkter: Et af dem er at den ikke har noget synderligt magnetfelt. Men nu har forskere fundet at den alligevel har Aurora (syd- og nordlys).

Det skyldes en interaktion mellem solvinden og planetens ionosfære, hvor der skabes en "gen-kontakt" som en kortslutning  i planetens magnetiske hale

Kilde: Science AAAS