Venus


ESA's Venus Express sonde som har kredset om Venus i 8år, i en elliptisk bane mellem 250 og 66.000km over Venus. Nu skal den i midlertidgt tage et dyk ned gennem toppen af Venus's fjendtlige atmosfære, for at reducere fart og samtidigt måle atmosfæren direkte.
Kilde: ESA

Jorden er beskyttet af en stor magnetosfære, mens Venus's beskyttelse mod soludbrud består af en tæt atmosfære og en lille magnetosfære. Nye resultater fra ESA's Venus Express sonde, har vist at den - når den bliver ramt af solvinde - nærmest eksploderer, og danner en stor magnetisk plasma-boble, der rejser sig højt over Venus.

Kilde: Goddard SpaceFligth Center

Venus fotograferet af ESA's Venus Express somde

Siden de første interplanetariske opsendelser, har man vidst at der er støv om Solen. Men nu har data fra NASA's STEREO satellitter mere præcist bekræftet at der er en ring af støv om Solen i Venus bane.

Kilde: Science mfl

Kurve over Venus-express's målinger af vinden på Venus

ESA's Venus express sonde som har været i kredsløb om  Venus i over 7år, afslører at vindhastighederne tager til på planeten (Se kurven th.).

Vejret på Venus er meget anderledes end Jordens; Selvom planetens døgn er på 243jord-dage, roterer atmosfæren70km oppe om den på kun 2 døgn!

Kilde: Venus Express's hjemmeside hos ESA

Venus er normalt kun omgivet af en meget tæt ionosfære fordi Solvinden river den i stykker. Men ESA's Venus Express sonde har i en rolig periode set den vokse til en "rigtig" ionosfære der ligner Jordens

LÆS MERE hos ESA Science