Solen

Mens vores forståelse af soludbrud stadig udbygges, dukker der alligevel anderledes fænomener - Solfakler (prominences) - op på Solens overflade. Britiske forskere har derfor samlet en større samling af sådanne lidt anderledes fænomener, for at se om man kan finde sammenhænge mellem dem og de kendte fænomener

Kilde: RAS

CME eksplosion og implosion

Studier af et voldsomt soludbrud 12 maj 2012, viser at dette specifikke udbrud var meget anderledes: Normalt eksploderer udbrudene, så "re-connecter" de magnetiske broer, hvorefter CME'en imploderer. Men ved 12 maj udbruddet skete det hele simultant, fordi udbruddet var længere end den normale forsinkelse mellem hændelserne.

Kilde: Royal Astronomical Society


Et lille opfindsomt solteleskop, der blev opsendt med en lille "sounding" raket, har afsløret nye detaljer i Solens atmosføre der kan løse et mysterium.

Voyager 1 sonden som nu er 18 mia. km fra Solen og befinder sig på kanten af Solsystemet, oplevede i April nogle dramatiske ændringer ...

Under soludbrud trækker kraftige magnetfelter varm plasma op fra Solens indre, som falder tilbage til Sol-overfladen Studier af et soludbrud 7 juni, har afsløret at lyset fra "plasket" når den rammer overfladen igen, stammer fra selve materialet og ikke fra overfladen; Den viden kan man bruge til at studere lignende udbrud på andre stjerner.

Kilde: Harvard Smithsonian