Småplaneter

Plutos måne Charon
Der tikker stadig billeder ind fra New Horizon sonden, efter dens passage forbi Pluto. Nogle af de seneste er af Pluto's 1214km store måne Charon, som umiddelbart ligner Pluto. Men billederne vidner også om en voldsom fortid; En 1600km lang kløft viser at dens overflade på et tidspunkt har været knækket.
Paul Schenk,fra Lunar and Planetary Institute in Houston siger:"..et indre vand-ocean kan have været frosset, og den resulterende volumen-ændring have flækket Charons overflade og tilladt vand-baseret lava at oversvømme overfladen på det tidspunkt"

Se flere på 'Pluto’s Big Moon Charon Reveals a Colorful and Violent History' hos NASA
Nyt kort over dværgplaneten Ceres
Dawn sonden kredser stadig om småplaneten Ceres i stadig lavere og lavere baner. Dermed kommer der stadig nye resultater som blev delt på en konference i Frankrig forleden. Udover dette nye mere detaljerede falsk-farve kort, har Dawns blandt meget andet, også opfanget 3 røntgen-glimt fra Ceres, som stammer fra interaktioner med soludbrud, men som iøvrigt ikke forstås endnu.

LÆS 'Dawn Team Shares New Maps and Insights about Ceres'
Nye flotte farvefotos af Pluto
Billedbehandlingerne af de seneste fotos af Pluto som New Horizon sonden har sendt tilbage til Jorden, viser en lang række utroligt flotte detaljer af bjerge der stikker op af isørkener og meget mere; Helt tydeligt en aktiv planet.

SE FLERE billeder på NASA's New Horizons blog

Forskere og animatorer har lavet denne virtuelle flyvetur over Pluto, baseret på de seneste billeder fra New Horizon sonden fra NASA
Solopgang over bjergkæder på Pluto
Blandt nogle af de seneste billeder New Horizon sonden har sendt tilbage til Jorden efter passagen forbi dværgplaneten Pluto, er bla. dette fantastiske billede af solopgangen over en bjergkæde på Pluto. Billedet viser også tydeligt Plutos's atmosfære

SE 'Pluto ‘Wows’ in Spectacular New Backlit Panorama' hos NASA