SaturnCassini-Huygens sonden er her til morgen på vej ned i Saturns atmosfære, efter 13års ensom patruljering i Saturnsystemet. Sondens manøvrebrændstof er ved at være udtømt, så i en sidste fantastisk finale, sendes den ned i Saturn, hvor den kan studere Saturns atmosfære indefra, inden den forventes at brænde op som en meteor.

Dette billede som blev modtaget i morges som dermed kan være et af sondens sidste, viser hvordan horisonten ser ud på Saturn. Dvs at det er Saturns atmosfærelag man ser. Billedet er et ubehandlet råt billede fra Cassinis billedstrøm. Man kan følge nasa tv’s dækning
Cassinis sidste loop fra Saturn
Cassini er netop nu på vej ud mod sit sidste "loop" fra Saturn, inden dens sidste dyk ned mellem ringene, som vist på billedet her. Dermed har Cassini taget sit sidste billede af hele Saturn. På vejen kommer den også en sidste gang forbi månen Titan, omend ikke så forfærdeligt tæt på.
Man kan følge Cassini's endeligt på ESA

Følg med på ISS

news

Følg med i hvad der sker på ISS

Den internationale rumstation ISS er et af historiens største projekter og til efteråret kommer den første dansker ombord!

LÆS OGSÅ her:

Nyheder fra Mars

news

Se alle nyhederne om mars

Med 2 rovere på Mars, 2 satelitter der kredser om den og flere på vej, er der masser af nyt fra den røde planet

SE OGSÅ::

Historisk landing på komet

komet 67P/Churyumov–Gerasimenko

Landing på komet
Følg med i Rosetta sondens historiske udforskning af kometen den 4km store komet 67P/Churyumov–Gerasimenko.

SE MERE her: