Nye studier af den isdækkede Jupitermåne Europa, afslører vanddampe i dens geysere.

Samtidigt har en anden undersøgelse afsløret ler-mineraler på Europas overflade, som de mener er dannet efter meteornedslag på isen som er smeltet og har dannet leret

Begge fund peger i retning af eksistensen af et skjult hav af flydende vand under månens kilometertykke isskorpe

LÆS OM lerfundende her og om vanddampene her

Nye data efter en tæt passage forbi Titan, har vist at de er op til 140m dybe, og afslører hvorfor 97% af Titans søer findes ved dens Nordpol: Det skyldes deformationer i skorpen, så der dannes dybe dale, hvor væsker nærmest vrides ud af skorpen.
Kilde: Cassini mission-page

Saturn har ligesom Jorden en skal af plasma om dig, som er fanget af planeternes magnetsofære. Jordens plasma stammer fra Solvinden, men Saturns stammer fra geyserne på Enceladus, som spyer 12-250kg plasma/sek ud.

Læs mere...

Animation af Saturns hexagon storm

Cassini-sonden har taget de hidtil bedste billeder af en konstant storm der dækker et område på 15.000km omkirng Saturns Nordpol, som er kendt som "Saturns Hexagon" pga sin sekskantede form. Fænomenet som skyldes et interferensfænomen ("stående bølger")  kan afsløre meget om hvad der gemmer sig længere ned i atmosfæren.

SE MERE på Cassinis missionpage

<img src="/http://www.jpl.nasa.gov/images/cassini/20131202/pia17139-660.jpg" width="455"><br>
På dette slående billede fra Cassini sonden af Titan, er Saturnmånen oplyst af Solen, så man kan se dens skytoppe og kanten af atmosfæren. Nederst ses hvordan dens sydpolare hvirvel, løfter sig op over det øvrige skydække.<br>
Kilde: <a href="/http://www.jpl.nasa.gov/spaceimages/details.php?id=PIA17139" target="new">NASA</a>