Mars infoMars: 4'de planet fra Solen.
Afstand fra Solen: 228mio km.
Diameter: 6.794km.
Atmosfære: Mest CO
Tryk: 0,001atm.
Temp: -100ºC til +20º
Måner: Phobos og Deimos

Solen lige nu

Seneste SOHO billede:
Solen lige nu fra SOHO

Nyhedsbrev
RSS Feeds

RSS Feeds

Online Brugere

Vi har 41 gæster online
Banner
Højlydt debat om Mars-methan
Skrevet af Henrik Rosenørn
Onsdag, 14. september 2011 14:04
Udskriv
Solsystemet - Mars

Mars-atmosfæreAdskillige observationer de sidste 10år, viser at der er methan i Mars's atmosfære. Men methanen dukker kun ret kortvarigt op i løbet af Mars-sommeren og forsvinder lige så hurtigt igen, selvom modellerne siger at det burde kunne overleve i godt 300dage.

På Jorden forbinder vi normalt methan med liv, men det kan også stamme fra geologisk aktivitet, eller fordampe fra lomer i permafrost. Der er ikke nogen grund til at tro at det skulle stamme fra liv på Mars, selvom nogle eksperter håber på det.

Methanen dukker normalt op over bestemte områder om Mars's ækvator i løbet af Mars-sommeren, og forsvinder igen i løbet af nogle måneder.

Og det er faktisk især dens hurtige forsvinden eksperterne ikke kan forklar. For ifølge den vidne og de modeller man har om Mars's tynde atmosfære burde det næsten tage methanen et jord-år (300dage) at fordampe ud i rummet og/eller blive nedbrudt af UV lys fra Solen.

Men det forsvinder faktisk i løbet af en måneds tid...!

Det kan forklares ved reaktioner med andre stoffer i atmosfæren såsom oxygen. Men hvis det var grunden ville atmosfæren være ryddet for det i løbet af få hundrede-tusinde år og det stemmer ikke overns med Mars's nuværende historie

Kilde: NASA's Astrobio.net

 

:confused::cool::cry::laugh::lol::normal::blush::rolleyes::sad::shocked::sick::sleeping::smile::surprised::tongue::unsure::whistle::wink:

1000 Characters left

Antispam
Refresh image Case sensitive