Månen

Efter 9 måneders kredsen om Månen, har Grail kortlagt Månens tyngdefelt og har fundet tætte masse-koncentrationer. Nu  er det lykkedes at finde en forklaring på masse-koncentrationerne

Månektrater

Når et meteor rammer et atmosfære-løst legeme som Månen med hastigheder på 10-20km/sekund spredes og/eller fordamper meteoren. Men nye analyser viser at de bliver i krateret, når de rammer lodret med mindre end 12km/s.

Det forklarer en del fund af fremmede mineraler på Månen, men betyder også at der kan være proto-biologisk materiale fra Jorden på Månen!

Kilde: Nature

17 marts ramte et 40kg meteor Månen med en hastighed på 25km/s, og skabte en større eksplosion der ses som en række fotos herover (Se også video).

Nye undersøgelser af klippeprøver fra Apollo 15-17 har vist at Månens klipper indeholder en anseelig mængde vand. Analyser af Deuterium-hydriogen forholdet vise at det stammer fra en type meteoritter kaldet karbonerede chondriter, ligesom Jordens vand, Dermed stammer Månens vand sandsynligvis fra samme kilde som Jordens vand.

kilde: Carneige Science Institute

Traditionelt betragtes Månen som en gold stenklumo. Men med de sidste par års fund af først vand og s en ionosfære viser noget andet. Og nu viser det sig at den også har en atmosfære!

Trykket ved overfladen er godt nok kun 1/10.000.000.000.000 af trykket på Jorden, og den består mest af helium, argon, neon, ammoniak, methan og CO2. ... men den er der

LÆS MERE på NASA's missionpages