Jupiter

Jupiters lille røde plet fanget af Juno-sonden kun 4300km over skyerne
Jupiters lille røde plet fanget af Juno-sonden kun 4300km over skyerne

Juno sonden passerede forleden tæt henover Jupiters skytoppe, kun 4.300km over dem!. På turen ind tog JunoCam dette billede af den LILLE røde plet på Jupiter!. SE FLERE af Junos seneste billeder her
De hvide pletter / storme på Jupiter fotograferet af Juno
De hvide pletter / storme på Jupiter fotograferet af Juno
Juno tog dette billede under sin sidste tætte passage forbi Jupiter, kun 24.6000 over skytoppene. Billedet er en af de såkaldte 'hvide perler' som er storme på den sydlige halvkugle, der er næsten lige så store som 'Den Røde Plet' superstormen. Man har kunnet observere dem siden 1986 og antallet varierer fra 6 til 9.
Kilde: Juno Captures Jupiter 'Pearl' fra NASA/JPL
Juno sonden laver sit 3die
Juno sonden laver sit 3die "close fly-by" kun 4100km over Jupiters skytoppe!

Søndag lavede Juno-sonden sin tredie passage tæt forbi Jupiter - kun 4100km over skytoppene!
JUNOs bane er stærkt elliptisk, så den indimellem passerer meget lavt henover Jupiter. Det var igår tredie gang den gjorde det - men selvom sonden var sat i 'Safe-mode', var det første gang instrumenterne ombord optog alt hvad de kunne under den tætte passge
Kilder: Juno Mission Completes Latest Jupiter Flyby hos JPL og JUNOs Twitter konto

Efter at have sat Juno sonden i 'safe mode' mens man undersøgte hvorfor den ikke havde opført sig som forventet, er den nu tilbage i drift og har udført sin anden banejustering. Dermed er den nu tilbage i et lavere men langstrakt elliptisk kredsløb om Jupiter; Næste gang den kommer tættest på Jupiter bliver 2 juni, hvor den passerer kun 4000km ovre Jupiters skytoppe og dermed kommer ned at kigge under de øverste skytoppe!!.

Se NASA's Juno Mission Exits Safe Mode, Performs Trim Maneuver fra NASA og Junos missionpage
Juno sonden i tæt kredsløb om Jupiter
Juno sonden i tæt kredsløb om Jupiter

Juno sonden skulle have foretaget sin sidste bremsemanøvre imorgen 19/10, som skulle have bragt den ind i en endnu tættere bane om Jupiter. Men man har besluttet at udsætte affyringen af hovedmotoren, fordi analyser af sondens bane efter den sidste justering har vist at den brændte længere tid end det var meningen. Man vil derfor først analysere årsagen til fejlen. Den næste gunstige passage er 11 december.

LÆS Mission Prepares for Next Jupiter Pass hos NASA