Jupiter

Infrarødt billede fra Juno af Jupitermånen IO, som viser dens vulkaner
Infrarødt billede fra Juno af Jupitermånen IO, som viser dens vulkaner

Jupiters inderste måne Io, er dækket af svovl og vulkaner, fordi dens indre holdes varm af Jupiter. Vulkanerne har været ret stabile siden deres opdagelse i 1980'erne, da Voyager sonden passerede den.

Men nye infrarøde billeder fra JUNO sonden, taget med dens JIRAM kamera (Jovian InfraRed Auroral Mapper), viser en hidtil ukendt varmekilde på Io, som man mener er en ny eller overset vulkan på Månen skriver JPL/NASA

Jupitermånerne Europa, Ganymede og Saturn månen Encheladus er 3 isdækkede måner som er ret sikre på huser et undersøisk flydende saltvandshav.
Udover at de alle 3 udsender geyserlignende jets, har en massefylde som viser de har faste kerner, har de også meget ens terræn-detaljer på overfladerne.
Et nyt studie har analyseret disse fælles detaljer og skabt en række simulationer som viser hvordan de kan være dannet, som videoen ovenfor viser, skriver Jay Thompson i Europa’s Ocean Ascending .
De undersøiske have er et af de mest oplagte steder at lede efter liv, som det fx også er Europa Report
Forsyrrelser i Jupiters sydlys,skabt af månen GanymedeLigesom Jorden, har Jupiter tydelige Nord- og sydlys (Aurora). Jupiters Aurora skabes dog i højere grad af Jupiters eget magnetfelt, end Solvindens som domnierer Jordens Aurora.

En ny undersøgelse af data fra Juno rumsonden har fundet klare aftryk efter de to inderste store måner Io og Ganymede i Jupiters Aurora.

Dels betyder det at man kan studere månernes magnetfelt ved at studere deres fodaftryk, men lige så vigtigt viser det at interaktionen mellem Jupiters enorme magnetfelt og dens måner er langt mere kompliceret en man hidtil har ment, skriver forfatterne i Science
Cirkumpolare storme om Jupiters poler
Sammenligninger af billeder fra flere af Juno's passager over Jupiters poler, viser at der er overraskende stabile enorme storme omkring Jupiters poler. Billedet her er sammensat af 2 billeder fra 2 passager med 53 dages mellemrum skriver PSI
Jupiters farverige skybælter
Der er endnu ikke kommet så mange opdagelser ud af NASAs Juno sonde - det tager altid noget tid at analysere og reviewe før der kommer nye opdagelser. Men NASA har netop publiceret dette fantastiske billede af Jupiters skydække, taget under den 10'ende passage lavt over Jupiter. Det er taget fra en højde af 13.604km og billedskalaen på Jupiter er ca 9km/pixel i originalen