Jorden

Chinook helikopter styrt 2002 i Afganistan I 2002 i Afganistan styrtede en Amerkiansk Chinook helikopter i en bjergriug egn i Afganistan. Piloten prøvede at sende SOS men uden held og alle 28 ombord døde.
Årsagen til radiosvigtet er siden blevet analyseret grundigt og man har lavet computermodeller, der viser hvordan 100km store bobler af varm plasma (ioniseret luft dannes højt oppe i atmosfæren og periodisk kan forstyrre radiokommunikationen.

Kilde: John Hopkins University

NASA inviterede på "Earth Day" alle til at indsende et portræt af sig selv. 36.422 indsendte billeder blev sat sammen som pixels i denne enorme zoombare mosaik af Jorden på 3,2 Gigapixels. Se mosaikken her

Skjulte dale under Grønlands is

Analyser af Grønlands is fra rummet - og når det tør - afslører en lang række skjulte dale og kløfter under isen. Udover at det betydre at der er mere is en dfrvenett på Grønand, betyder det også at det smelter hurtigere, når det transporteres bort ad kanalerne.

Kilde: NASA

Meteornedslag på Jorden

Ifølge geologer der har studeret en geologisk formation i Sydafrika kaldet "Barberton greenstone belt", har fundet at det er resterne af et 500km stort nedslagskrater, efter et ca 50km stort meteor der ramte Jorden med en hastighed på 20km/s for 3,26 mia. år siden. Nedslaget skabte en kilometerhøj global tsunami og kædereaktioner af jordskælv over hele planeten.

Kilde Ameracian Geophysical Union

Antarktis set fra rummet

Undersøgelser af nye data af Sydpolens gletchere og ismasser, viser at den vestlige del af polens gletchere har så meget fart på at de uundgåeligt vil smelte i Amundsen-havet

LÆS MERE hos NASA