Jorden

Jordens CO2 udvikling de seneste 650.000år
NASA er en af de største bidragsydere til overvågning af Jorden og dens klima. De samler bla. alle disse resultater på siden 'Global Climate Change', hvor de nu langer alvorligt ud efter klimaskeptikerne, med at konstatere at:
- CO2 niveauet nu er det højeste i 650.000år
- Eftersom CO2 og temperaturstigningen er mest udpræget i de lavere luftlag, ikke kan være tvivl om at det er menenskeskabt
- 97% af alle videnskabsfolk er enige om denne sammenhæng.

SE NASA's Global Climate Change side
Temperaturkort over ækvator, Maj 2015
Ifølge pressen har 1100 mistet livet i Indien under en ekstrem hedebølge. Men billeder fra NASA's Jordobservations-satellitter, viser hvordan hedebølgen dækker hele regionen, herunder Pakistan, Bangladesh og Nepal. NASA beskriver varmebølgen som en "præ-monsun hedebølge". Rød er temperaturer omkring 40'C og gul 50'C

Se NASA Earth Observatory
Jordens CO2 niveau de sidste 400.000årCO2 niveauet i Jordens atmosfære har altid gået op og ned, men de seneste målinger - sammenlignet med data fra de sidste 400.000år, er rystende; Mens niveauet hidtil har holdt sig mellem 180-260ppm (parts-per-million) og den hidtidige historiske rekord er 300ppm, viser de seneste målinger at niveauet nu er over 400ppm!

De seneste data er indsamlet med Atmospheric Infrared Sounder og Orbiting Carbon Observatory

Kilde: 'CO2 LATEST MEASUREMENT: March 2015: 400.06 ppm'
LÆS OGSÅ FN's klimapanels 5 rapport (IPCC5) og
Natyrstyrelsen's analyse af IPCC5 (begge PDF)
JordenSidste efterår konstaterede ESA's satellitter, at et område i USA har langt højere methan-koncentrationer end resten af USA.Hvorfor er et mysterium, fordi satellitmålingerne ikke var præcise nok til at lokalisere kilden til al den ekstra methan.
Forskerne har naturligvis nogle bud, men mistænker udslip fra olie- og gasaktiviteterne, geologisk methan-udslip; kulminer og naturgasudsivninger.Derfor vil man i april koordinere en fælles indsats med fly, jordmålinger og satelitter

LÆS NASA's 'Scientists Take Aim at Four Corners Methane Mystery'
SoludbrudEn ny Norsk undersøgelse har vist at mennesker der er født i perioder med megen solaktivitet, igennemsnit lever 5,1år kortere end dem der er født under en roligere sol.
Analysen har undersøgt 8662 individer, som blev født i Norgen i perioden 1676 og 1878. Ikke alene har de fundet sammenhængen over 18 solpletcykler, men de dækker også en periode hvor der var en udvikling i solpletcyklerne, som også lader til at have en påvirkning på livslængden. Årsagen tilskrives UV stråling i graviditetsperiode og spædbarndom.

LÆS MERE på Royal Society, Huffington Post mfl.