Jorden

NASA's nye 'Aquarius' jordovervågningssatellit har færdig-gjort en kortlægning af havenes saltindhold. Aquarius skal løbende overvåge saltindholdet for at klarlægge klima-effkterne af havstrømme, is-afsmeltninger og forøget nedbør.

Kilde: NASA

Da Jorden kølede af sank alle de tungere metaller ned i kernen, så hvor kommer al guldet oa ædle metaller fra? Britiske forskere har testet og sammenlignet prøver af Tungsten's isotop og har fundet at det meste stammer fra et tidligt meteor-bombardement ca. 200 mill. år efter Jordens dannelse

LÆS MERE på University of Broistol

Fra tid til anden opstår der kraftig nordlys, når der pludseligt frigives store mængder energi fra Jordens magnetfelt. Forskere har nu fundet forklaringen på disse pludselige energier: Den hale som Jordens magnetfelt danner bag Jorden, blafrer når der bliver akkumuleret for store mængder plasma i lommer i magnetfeltet. Derved frigøres energien i lommerne pludseligt og danner nordlys.

LÆS MERE hos ESA

Forskere er chokeret over hvor hurtigt Grønlands gletchere er smeltet. Her er det Petersen gletcheren som alene udgør 6% af Grønlands is-kappe, i juli 2009 og juli 2011 th.

LÆS MERE på theconversation.edu.au

is-tabet ved norpolen

Sommeren er ved at være på sit højeste på Nordpolen, og is-masserne er nu reduceret så meget at man faktisk kan sejle til Asien via nordpolen. Det er 6 rekord-år i træk!