Jorden

Klimaændringer betyder ikke kun varmere vejr, men også mere vand, korrosion mv. Norge har netop lavet en rapport med et overblik over hvor konsekvenser vil ramme, og kommunernes evne til at imødegå dem. En forberedelse som Danmark også burde gøre sig...

Kilder: Cicero og Forskingsrådet.no

Sydpolen set fra rummet

I maj 2012 borede Russiske forskere sig ned til en subglacial sø der har ligget dækket af is i årtusinder under Sydpolens iskappe. Efter der har været rygter om at de havde fundet en ny livsform, meddeler de nu at de IKKE har fundet nogle anderledes livsformer i det isolerede miljø.

Kilde: Discovery, AFP mfl

I en meget lang periode indtil for 635mio.år siden, var Jorden totalt dækket af is. Nu har studier i tiden lige efter denne periode kaldet "Snowball Earth", fundet en pludselig voldsom stigning i CO2 i atmosfæren. Episoden blev fundet ved at studere fordelingen af O-17-isotoper i geologiske lag. Forskerne kan ikke sige hvorfor, men det kan have skyldtes vulkaner, meteorer eller lignende.

Kilde: Louisiana State University, Eurekalert mfl.

Kilometer-dyb boriung ned til sø under Antarktis' iskappe

Teknikere fra NASA er taget til sydpolen, for at deltage i udforskningen af søen Lake Alice, der har ligget isoleret under sydpolens iskappe i årtusinder. Den cigar-formede ubåd som er på størrelse med et baseball bat, kaldes meget originalt  'Micro submersible Lake Exploration Device'  Se videoen her

Jorden set fra rummet

Det er ikke kun CO2-forurening der truer Jorden: En fremtrædende Australsk forsker advarer sammen med FN-organet UNEP, om at Jorden er ved at blive forgiftet. Menneskeskabte kemikalier findes nu efterhånden overalt i naturen, og sniger sig i stadigt stigende omfang ind i fødekæderne.

Kilde: CRC for Contamination Assessment and Remediation of Environment og UENP-rapport (pdf)