Jorden

NASA har offentliggjort et nyt kort over de globale temperaturstigninger, og det er tydeligt at det er polerne der er hårdest ramt ..

Tornado

I filmen "Twister" sender man en håndfuld små ubemandede fly - droner - ind i en orkan. Efter den ødelæggende tornado i Oklahoma sidste uge, sætter man nu fart på udviklingen af netop den slags små robot-fly, som skal flyve ind i en tornado. "Vi har verdens bedste naturlige laboratorie" siger Stephen McKeever fra Oklahoma University.

Kilde: The Globe and mail

Sydpolens iskappe over antarktika

Da den første is samlede sig til den nuværende iskappe på Antarktis, dukkede der også nogle simple plankton op - en proces der også er aktiv idag. Nu har Spanske forskere fundet og dateret de ældste af disse dinoflagellater, og kan dermed sige at den nuværende iskappe kun er 33,6 millioner år gammel.

LÆS MERE på University of Granada

Nye målinger af Jordens gletschere, baseret på satellit-målinger fra NASA, viser at der er smeltet 259 mia. tons vand af Jordens
gletschere.

Det forklarer 30% af den observerede stigning af verdenshavene i perioden, svarende til 0,7mm/år.

Kilde: NASA/JPL

Russiske forskere der har studeret 3800 lyn over Rusland, ved hjælp af radioteleskoper, fandt at der dannes adskillige hundrede små kortbølgede radio-emissioner forud for mange lyn. Disse radio pulser matcher modeller der viser at lynene dermed udløses af kosmisk stråling fra rummet. De fandt dog ikke nok radio-emissioner til at vise at alle lyn udløses på den måde

Kilde: Physical Review Letters