Jorden

Polarportal

DMI, GEUS og DTU har i fællesskab lavet en portal som samler al viden om- og overvågning af isen og klimaet på Arktis (Nordpolen).

SE MERE på Polarportal

NASA har offentliggjort et nyt kort over de globale temperaturstigninger, og det er tydeligt at det er polerne der er hårdest ramt ..

Tornado

I filmen "Twister" sender man en håndfuld små ubemandede fly - droner - ind i en orkan. Efter den ødelæggende tornado i Oklahoma sidste uge, sætter man nu fart på udviklingen af netop den slags små robot-fly, som skal flyve ind i en tornado. "Vi har verdens bedste naturlige laboratorie" siger Stephen McKeever fra Oklahoma University.

Kilde: The Globe and mail

Sydpolens iskappe over antarktika

Da den første is samlede sig til den nuværende iskappe på Antarktis, dukkede der også nogle simple plankton op - en proces der også er aktiv idag. Nu har Spanske forskere fundet og dateret de ældste af disse dinoflagellater, og kan dermed sige at den nuværende iskappe kun er 33,6 millioner år gammel.

LÆS MERE på University of Granada

Nye målinger af Jordens gletschere, baseret på satellit-målinger fra NASA, viser at der er smeltet 259 mia. tons vand af Jordens
gletschere.

Det forklarer 30% af den observerede stigning af verdenshavene i perioden, svarende til 0,7mm/år.

Kilde: NASA/JPL