Jorden

Jorden set fra rummet

En unik socio-økonomisk analyse fra University of Bristol viser, i  - bedste Lomborg stil - at de økonomiske omkostninger ved at fortsætte med at forurene, er større end at arbejde mod at skære nedpå CO2. Grunden er at en fattigere befolkning er mere udsat, så omkostningerne bliver større end man hidtil har indregnet i modellerne

Kilde: University of Bristol

Foto af geyser-bassin i Yellowstone

Om 5 mia.år vil Solen puste sig op til en rød superkæmpe der opsluger Jorden. Men "allerede" om 1 mia. år vil forøget soludstråling ændre Jordens atmosfære, så planterne forsvinder, og om 2 mia. år vil den være ubeboelig for andet end termofile bakterier i vandlommer under Jorden. Det er konklusionen på en stor-stilet eco-sfære model af Jorden, såvel som andre exoplaneter

LÆS MERE på Royal Astronomical Society News

Polarportal

DMI, GEUS og DTU har i fællesskab lavet en portal som samler al viden om- og overvågning af isen og klimaet på Arktis (Nordpolen).

SE MERE på Polarportal

NASA har offentliggjort et nyt kort over de globale temperaturstigninger, og det er tydeligt at det er polerne der er hårdest ramt ..

Tornado

I filmen "Twister" sender man en håndfuld små ubemandede fly - droner - ind i en orkan. Efter den ødelæggende tornado i Oklahoma sidste uge, sætter man nu fart på udviklingen af netop den slags små robot-fly, som skal flyve ind i en tornado. "Vi har verdens bedste naturlige laboratorie" siger Stephen McKeever fra Oklahoma University.

Kilde: The Globe and mail