Jorden

NASA's GEOS5 satellit har skabt dette oversigtskort over vindende på Jorden. Der går 2 bælter (med rød/gul) )om +/-50graders breddegrad, som også dækker Skandinavien - de såkaldte jetstrømme.

Kilde: NASA

 Isbjerg fotograferet fra rummet med NASA's MODIS satellit

Observationer fra NASA's MODIS viser et enormt isbjerg der har revet sig løs fra Pine Island gletcheren og nu er ved at løsrive sig fra Sydpolen. Det er så stort at det vil kunne overleve længe nok til havs til at nå skibsrutern

Kilde: NASA

Atmosfærisk flod af vanddampe skaber snevejr

Et NASA-ledet studie af vejcirkulationer har identificeret en "flod" af tætte vanddampe i atmosfæren. De har så fundet ud af hvordan de regelmæssige cirkulationssystemer øst og vest for USA reagerer når de møder den, og hvordan det påvirker vejret.

LÆS MERE hos NASA


21 oktober dannedes en tropisk storm over Atlanterhavet som får navnet Orenzo . Billeder fra GOES satellitten viser tydeligt hvordan stormen dannes.

Kilde: NASA Multimedia

For 2,3 mia. år siden steg iltindholdet i Jordens atmosfære dramatisk - en hændelse der blev kaldt "the Great Oxidation Event". Men en ny undersøgelse viser at det kort efter faldt hurtigt igen.

Kilde:  Proceedings of the National Academy of Sciences