Jorden

Gall Peters kort projektion

DR bringer idag en artikel om verdenskort; Jorden er jo rund, og dens overflade kan projiceres ned til et fladt kort på flere måder. Den måde vi normalt ser den på, er vinkeltro; Dvs. at den viser de rette former, men fordrejer arealet, så fx. Afrika ser meget mindre ud en den i virkeligheden er.

Buenos Aries Planetarium

En kraftig eksplosion 350km nord for Argentinas hovedstad, fik i går formiddag jorden og bygninger til at ryste. Der er ingen rapporter om sprængninger eller kratre, men astronomer fra Buenos Aries Planetarium (Bill.) mener der var tale om en meteor der eksploderede højt i atmosfæren

Kilder: AFP og Yahoo news


NASA har gjort status over den globale temperatur i 2013, og konkluderer at 2013 var det syvende-varmeste år siden 1880. Dermed kom 2013 med på Top-10 listen over varmeste de år siden man begyndte at måle mere metodisk.
Kilde: NASA

Klimaforskning på Dansk

FN’s Klimapanels seneste klimastatus udgives i dag på dansk. Dermed er klimaforskernes viden lettere tilgængelig for danskerne. I et samarbejde med EU følger DMI op på, hvordan rapportens indhold kan komme i spil - både når det gælder klimaforhandlinger såvel som i arbejdet med klimatilpasning.

Den polare vortex over USA

De fleste der har set nyheder, har sikkert hørt om det ekstreme vejr i USA i øjeblikket, med temperaturer ned til -40grader. Fænomenet skyldes at vejrsystemerne om polen - den 'polare vortex' - har bredt sig helt ned til de nordlige USA og trækker den kolde luft med sig.

LÆS MERE hos NASA