Jorden


NASA har gjort status over den globale temperatur i 2013, og konkluderer at 2013 var det syvende-varmeste år siden 1880. Dermed kom 2013 med på Top-10 listen over varmeste de år siden man begyndte at måle mere metodisk.
Kilde: NASA

Klimaforskning på Dansk

FN’s Klimapanels seneste klimastatus udgives i dag på dansk. Dermed er klimaforskernes viden lettere tilgængelig for danskerne. I et samarbejde med EU følger DMI op på, hvordan rapportens indhold kan komme i spil - både når det gælder klimaforhandlinger såvel som i arbejdet med klimatilpasning.

Den polare vortex over USA

De fleste der har set nyheder, har sikkert hørt om det ekstreme vejr i USA i øjeblikket, med temperaturer ned til -40grader. Fænomenet skyldes at vejrsystemerne om polen - den 'polare vortex' - har bredt sig helt ned til de nordlige USA og trækker den kolde luft med sig.

LÆS MERE hos NASA

NASA's GEOS5 satellit har skabt dette oversigtskort over vindende på Jorden. Der går 2 bælter (med rød/gul) )om +/-50graders breddegrad, som også dækker Skandinavien - de såkaldte jetstrømme.

Kilde: NASA

 Isbjerg fotograferet fra rummet med NASA's MODIS satellit

Observationer fra NASA's MODIS viser et enormt isbjerg der har revet sig løs fra Pine Island gletcheren og nu er ved at løsrive sig fra Sydpolen. Det er så stort at det vil kunne overleve længe nok til havs til at nå skibsrutern

Kilde: NASA