Jorden

Asteroide og Jorden

Når en asteroide rammer en planet som Jorden og danner et krater med voldsom energi, udløses der ekstreme temperaturer som man normalt ville mene slår ihjel. Men studier af et 24 km stort krater i Bayern, Tyskland, har afsløret nogle af de tidligste kendte fossile bakterier, som kan være kommet til, netop fordi meteoret slog ned her.

Kilde: Western University, Canada


Havisen ved Nordpolen er svundet drastisk de sidste 10år og den permanente havis er blevet en sjældenhed...

For 3,9 mia. år siden blev Jorden bombarderet af kometer - en begivenhed der kaldes "Late Heavy Bombardment" og menes at have skaffet Jorden dens vand. Geologer har derfor undersøgt om det vil være muligt at finde rester fra LHA. De har fokuseret på mineralet Zircon, men har fundet at det vil være smeltet eller eroderet væk både i- og på Jorden.

Kilde: Astrobio.net og Science Direct

Gall Peters kort projektion

DR bringer idag en artikel om verdenskort; Jorden er jo rund, og dens overflade kan projiceres ned til et fladt kort på flere måder. Den måde vi normalt ser den på, er vinkeltro; Dvs. at den viser de rette former, men fordrejer arealet, så fx. Afrika ser meget mindre ud en den i virkeligheden er.

Buenos Aries Planetarium

En kraftig eksplosion 350km nord for Argentinas hovedstad, fik i går formiddag jorden og bygninger til at ryste. Der er ingen rapporter om sprængninger eller kratre, men astronomer fra Buenos Aries Planetarium (Bill.) mener der var tale om en meteor der eksploderede højt i atmosfæren

Kilder: AFP og Yahoo news