Asteroider

Undersøgelser af asteroider med høje baner sammenlignet asteroider i ækvatorialplanet, afslører at der er færre små asteroider blandt dem. Det tolkes som tegn på at de store asteroider med høje baner, er mindre tilbøjelige til at gå i stykker ved kollisioner med høj fart - de kollisioner som ellers får dem til at splintre i små-asteroider. Og eftersom asteroide-populationer i høj grad formes af kollisioner, har fundet stor betydning for forståelsen af asteroiders udvikling

LÆS MERE på National Observatory of Japan

Hubble har studeret et unikt objekt i asteroide-bæltet, som Pann-starss på Hawaii opdage i august, som mest af alt opfører sig som en havevander - Men er det en komet eller asteroide?

Læs mere...

Tidligt om morgenen i onsdags, passerede en stor ildkugle over det nordvestlige USA; Den bevægede sig fra øst mod vest. Alene American Meteor Society fik 165 rapporter om den. (Bill. er fra en anden lejlighed)

Kilde: ABCNews mfl.

NEO asteroide

Forenede Nationer (UN) har vedtaget en plan for at imødekomme trusler fra NEO-asteroider. De har derfor nedsat en "International Asteroid Warning Group" blandt medlemsstaterne, samt sat sig for at koordinere et projekt som skal gøre det muligt at opsende et rumfartøj mod en asteroide som udgør en trussel.

Kilde: Scientific American

Meteornedslaget i Rusland har øget fokus på truslen fra rummet. Og en ny artikel i Nature konkluderer at rumovervågning er det bedste forsvar mod dem. Skaderne fra mindre meteorer kan reduceres væsentligt planlægning og man får tid til at forberede befolkningen. Et bedre kendskab til de større kan give op til et århundrede til at planlægge et proaktivt forsvar skriver de.

Kilde: Virginia University og Nature