Tidligere idag, passerede asteroiden 2013 NJ Jorden i en afstand af 960.000km. 2013NJ estimeres at være 120–260m stor.
SE dens bane på NASA's NEO sider

NEO asteroide

2 af de 3 nyopdagede asteroider er de største man har fundet i 23år!. Den ene - 2013 UQ4 - er næsten 20km i diameter og menes at stamme fra Kuiper-bæltet. Den har også en usædvanlig høj bane, så den ikke er en trussel mod Jorden. Kun den mindste af dem - 2013 UP8 - kommer tæt nok på Jorden til at kunne klassificeres som potentiel farlig, men ikke i en nær fremtid.

LÆS MERE hos MIT

Asteroider

Undersøgelser af asteroider med høje baner sammenlignet asteroider i ækvatorialplanet, afslører at der er færre små asteroider blandt dem. Det tolkes som tegn på at de store asteroider med høje baner, er mindre tilbøjelige til at gå i stykker ved kollisioner med høj fart - de kollisioner som ellers får dem til at splintre i små-asteroider. Og eftersom asteroide-populationer i høj grad formes af kollisioner, har fundet stor betydning for forståelsen af asteroiders udvikling

LÆS MERE på National Observatory of Japan

Hubble har studeret et unikt objekt i asteroide-bæltet, som Pann-starss på Hawaii opdage i august, som mest af alt opfører sig som en havevander - Men er det en komet eller asteroide?

Læs mere...

Tidligt om morgenen i onsdags, passerede en stor ildkugle over det nordvestlige USA; Den bevægede sig fra øst mod vest. Alene American Meteor Society fik 165 rapporter om den. (Bill. er fra en anden lejlighed)

Kilde: ABCNews mfl.