NASA asteroide-rumskib

NASA er nu kommet så langt i sine planer om at fange en asteroide og anbrige den i kredsløb om Månen, at man har udpeget 3 kandidater til at blive fanget. De er alle 7-10m i diameter og kommer tæt på Jorden

Kilde: AFP

Asteroiden Steins i 3D fotograferet af Rosetta sonden

For 5 år siden passerede ESA-sonden Rosetta, asteroiden Steins. Dette 3D billede er lavet ud fra en serie af billeder fra passagen. Rosetta er lige blevet vækket igen for at skulel lande på komet Churyumov–Gerasimenko

Kilde: ESA

"Trojanske asteroider" er asteroider der deler bane med en planet. Både Jorden og Jupiter har flere sådanne følgesvende, men nu har man også fundet en om Uranus's bane, som man mener kun er en blandt mange. Dermed begynder man at tro at de er langt mere almindelige end man troede (Se video).

Læs mere...

radarbilleder af asteroiden 2005WK4

8 August passerede den 2-300meter store asteroide 2005WK4 Jorden, i en afstand af 3,1 mio. km. Det lykkedes Goldstone radaren at tage en serie detaljerede billeder af den.

Kilde: NASA/JPL

NEO asteroidePlanetary Society afholdt sidste uge en konference i forbindelse med deres Laser Bees project, som går ud på at afbøje en asteroides bane med en laser. De har publiceret et kort abstract af konferencens diskussioner.

Kilde: Planetary Society Blogs