Asteroiden 1950 DANær-jord Asteroiden 1950 DA er en porøs asteroide - basalt set kun en bunke sten og grus holdt sammen af tyngdekraften. Men analyser af den har vist at den roterer så hurtigt at den burde været blevet splittet ad (SE VIDEO af 1950DA).
Nye analyser viser at der også er andre statiske kræfter kaldet 'van der Waals', der holder den sammen. Det er en meget nyttig opdagelse, for derved kan en asteroide der truer Jorden, let splittes ad ved et nedslag på den.
KIlde: Unversity of Tenesee

Studier af den meteor der ramte Rusland i Februar 2013, viser at den har en usædvanlig sammensætning af både mørke og lyse materialer, der matcher den såkaldte Baptistina Asteroide Familie (BAF), som ligger lige uden for Mars's bane, men som også har medlemmer der krydser Jordens bane.

Det bekræfter for det første at den hørte til BAF-gruppen, men forklarer også BAF.gruppens mystiske spektrale sammensætning. Meteor-forskere har nemlig ikke kunnet forklare at BAF-asteroiderne både har et spekter der matcher mørke carbon-rige asteroider og lysere asteroider.

Årsagen til den blandede sammensætning er ifølge de nye analyser af Chelyabinsk-resterne, at sammenstød og choks gør de mørke Carbon-materialer lyse (se billedet), og at Chelyabinsk meteoritten indeholder begge dele - præcis som BAF-gruppens spektrum.

Baptistina Asteroide Familien mens at være rester af en større asteroide, som meget tyder på var dén der ramte Jorden for 65 millioner år siden og dermed udryddede dinosauerne!

Kilde: Planetary Science Institute

Asteroid deflection mission (ARM)

NASA har afholdt en "Asteroid Grand Challenge" for at få ideer til hvordan de skal indfange en asteroide i kredsløb om Månen, og holder nu en konference for at præsentere og diskutere metoder og teknikker. Målet er at indfange den indenfor de næste 8år og derefter lave en bemandet mission til den nye "Måne-måne"

Kilde: NASA/JPL

NEO Asteroiden 2014 HQ124

Da nær-Jord Asteroide (NEO) 2014 HQ124 passerede tæt forbi Jorden 8 juni 2014 i en afstand af "kun" 1,25 millioner km, arbejdede to radioteleskoper sammen om at fungere som et "Radar-array", og fik taget en serie billeder af den i uhørt høj opløsning, der viser detaljer ned til 3,75m. Billederne er også sat sammen til en video.

Asteroiden 2006 SX 217

Under en observation af asteroiden 2006 SX 217 som 23 april passerede Jorden i en afstand af 4,8 mio. km, måtte man pga en teknisk fejl på Arecibo radioteleskopet modtager, bruge Green banks radioteleskopet til at modtage radarsignalerne. Nu var SX217 ret langt fra Jorden, men teknikken vil kunne bruges til at få skarpere radarbilleder fra fremtidige NEO-passager. Under observationen fandt man ud af at den er meget større end man regnede med - op til 1200m - og sandsynligvis  meget mørk.

Kilde: NRAO