Asteroider

Simulation af asteroidekollision Jorden rammes regelmæssigt (på en geologisk skala) af større asteroider. Og med 8mia beboere, kan et sådant nedslag idag koste mange millioner mennesker livet!
Der er mange bud på hvad man skulle gøre for at afværge en sådan kollision; skubbe den væk, sprænge den eller skubbe en mindre asteroider imod den.

Hidtil har man ment at jo større en asteroide er jo mere porøs vil den være; Simulationer af en 1km asteroide der ramte en 25km asteroide, viste at de begge ville blive ødelagt. Men nye beregninger viser 2 ting:
- En nye model kaldet Tonge-Ramesh modellen som tager højde for revner og elasticitet, viser at den store asteroide kun vil få et stort krater.
- Men en anden ting er tyngdekraften, for simulationerne viser at selvom måske 1/4 af asteroiden sprænges bort, vil en stor del af den spredte masse trækkes tilbage til asteroiden skriver John Hopkins University

Det sidste lyder måske skidt, men kan faktisk være godt. For hvis man vil prøve at afbøje en asteroides kurs, har man ikke lyst til at forvandle den til en sværm af mindre, men ligeså dødbringende asteroider, efter en form for bombardement af den.
Kiuper Bælte Objekete/asteroiden Ultima Thule
Da New Horizon sonden nytårsnat passerede tæt forbi asteroiden Ultima Thule i Kuiper Bæltet, var det med en relativ hastighed på 52.000km/t!
Så da den passerede skulleman havde fokuseret telephoto Long-Range Reconnaissance Imager (LORRI) kameraet på den retet afstand, udne præcist at vide hvornår den lige præcist ville være i billedefeltet. Men efter lang tids gennemgang af de mange billeder fra den kun kun 6½ minut lange passage, og fundet det skarpeste billede som er vist her. Opløsningen på billedet viser detaljer ned til kun 33meter skriver NASA
Hayabusa2 landing på asteroiden Ryugu
Den Japanske rumfartsorganisations JAXA meddelte tidligere idag i at deres Hayabusa2 sonde er landet på asteroiden Ryugu, som den har kredset om siden sidste år. Hayabusa2 skal optage prøver fra asteroiden og vende tilbage med prøver til Jorden skriver JAXA, ligesom dens forgænger Hayabusa, som crashede under nedstigningen, men alligevel fik afleveret enkelte små prøver fra dens asteroide.
Kuiper bælte Objektet KBO Ultima Thule  2014 MU69 New Horizon sonden er den hurtigste rumsonde nogensinde, så da den passerede Kuiper Bælte asteroiden 2014 MU69 (Ultima Thule) fik den ikke tid til de store observationer. De tidligere billeder og data har vist at det er en dobbeltasteroide.Men de sidste billeder af den viser at den ikke består at to runde dele, men snarere af to flade dele. Den ligner med andre ord mere en kaktus end en snemand.

"Det er virkelig en utrolig billedsekvens sonden har taget milliarder af kilometer fra Jorden. Noget som dette er aldrig fanget på billeder før" siger mission Principal Investigator Alan Stern, fra Southwest Research Institute, skriver NASA
En mindre Edgeworth-Kuiper Belt Object (KBO) asteroide Det er lykkedes Japanske astronomer på et meget begrænset budget at finde en kun 1,3km Kuiper bælte asteroide (KBOO). Man kender adskillige større Kuiper-bælte objekter som Pluto. Men man har længe søgt efter et "missing link" fra Solsystemets dannelse: Et mindre planetisimal som er en af de byggesten planeterne blev dannet af,men som er svære at finde så langt ude i solsystemet.

Fundet blev gjort ved hjælp af 2 mindre C11 28cm amatørteleskoper, placeret på taget af NAOJ, hvorfra de observerede 2.000 stjerner i 60timer, indtil en af stjernerne blev formørket da asteroiden passerede ind foran den.
Fundet er publiceret i Nature