Asteroider

Asteroider er ikke som de fleste andre himmellegemer, en sammenhængende klump. For mens små asteroider er sten, er de lidt større ofte kun bunker af småsten. Derfor vil NASA prøve at ramme en med stor fart. Men det er meget krævende at ramme et 50m stort legeme der bevæger sig med 10-20km/s med stor fart. Derfor er de ved at udvikle et robotsystem der kan.

LÆS MERE hos NAS

10 marts 2013 passerede en hidtil ukendt asteroide kaldet 2013ET Jorden, i en sikker afstand af 1,1 millioner km - dvs. 3x afstanden til Månen. Ved passagen brugte NASA goldstone radioteleskopet som radar, og fik taget en serie meget detaljerede billeder af den 70m store meteor

Kilde: NASA missionpages

Efter at endnu en hidtil ukendt asteroide på størrelse med en halv fodboldbane indenfor Månens bane, i en afstand af 384.000km. "Vi kender 90-95% af de kilometer-store asteroider" siger Scott Hubbard fra Stanford, "men kun 1% af asteroiderne i 100-meter klassen, og det er bekymrende fordi et nedslag af den størrelse vil svare til en100megaton A-bombe"

Kilde; Stanford University

"Zero emission" basen på sydpolen

Europæiske forskere på Antarctica Station basen (Bill.) har fundet en rekordstor 18kg meteorit. Meteoritten som er en del af et fund af 425 meteoritter på ialt 75kg, er en sensation for forskere i solsystemets dannelse

Kilde: Antarcticstation


NASA har - ligesom ESA beregnet den Russiske meteors bane, og har lavet denne video over dens bane om Solen i forhold til Jorden. Ifølge deres data bevægede den sig med 13-19km/s, og begyndte den at lyse op da den var 32-47km over Jorden.
Kilde: NASA