Asteroider

Halloween asteroiden Asteroiden 2015 TB145 som blev opdaget 10/10 fra Hawaii passerer tæt forbi Jorden 31/10. ESA som har fulgt den, siger den passerer Jorden i en afstand af 480.000km med en hastighed af 35km/s. Udover at være hurtig er den også stor - på størrelse med 4 fodboldbaner, og det har givet den tilnavnet 'Halloween-asteroiden', fordi det et nedslag havde været et skræmmende scenarie

SE 'Halloween asteroid gives us a miss, confirms ESA' hos ESA
New Horizon ved Kuiper bælte asteroide Efter den succesfulde passage forbi Pluto, fortsætter New Horizon sonden nu ud i det ydre solsystem, hvor den efter planen skal passere en Kuiper bælte asteroide, på samme måde som den passerede Pluto. Man havde udvalgt en række potentielle asteroider at besøge for sonden, og har nu udvalgt 2014 MU69. Den er ca. 45km stor og dermed 10x tungere end typiske kometer. MU69 menes at høre til klassen af oprindelige KPO'er, og dermed en af de byggesten, som planeterne er bygget af.

SE 'New Horizons Team Selects Potential Kuiper Belt Flyby Target' på John Hopkins University
NEO nær-jord-asteroide Der er adskillige rygter på sociale medier, blogs og i pressen, som hævder at en større asteroide skulle ramme Jorden mellem 15-29 sept, Det har fået NASA til at melde ud at "Der er ingen asteroide-nedslags risiko.. Ingen kendte asteroider har mere en 0,1% risiko for at ramme Jorde de næste 100år"

SE NASA: There is No Asteroid Threatening Earth og NASA's Impact risk list
radaroptagelser af asteroiden 19999 JD6
25 juli passerede den 180m store asteroide 1999 JD6 Jorden i en sikker afstand af 7 millioner km. Under passagen havde man koblet flere store radioteleskoper sammen til at fungere som én enorm radar-antenne, hvorved man kunne lave denne optagelse af 1999JD6.

Se ' Earth Flyby of 'Space Peanut' Captured in New Video' fra NASA
Near Earth Orbit (NEO) asteroide En "Global Awareness" bevægelse som arbejder for at skabe opmærksomhed om truslen fra asteroider. Asteroidday som de kalder sig, har bla. lavet en erklæring kaldet "100x asteroid" som får opbakning af en række internationalt kendte forskere som går ud på at100-doble indsatsen for at afdække asteroider nær Jorden (NEO's), som kan udgøre en trussel. Derudover har de også lavet en film "51 degree North".

SE asteroidday.org