Asteroider

Asteroide bryder op Det indre hovedbælte af asteroider menes at være skabt ved solsystemets dannelse, hvorefter kollisioner menes at have skabt en sværm af mindre asteroider istedet for færre store. Men en ny undersøgelse viser at asteroider under 100m nok i højere grad har spredt sig selv, fordi deres tyngdekraft ikke har kunnet holde dem samlet, så rotationen har spredt dem i småstykker

LÆS MERE på Harvard Smithsonian
Hayabusa 2 sonden på vej mod asteroideDen Japanske Hayabusa2 blev idag opsendt med succes fra Tanegashima Space Center i Japan. Hayabusa 2 skal møde C-type asteroiden 1999JU3, som den skal sende en "impactor" - et projektil - ned mod, for at lave et krater i 1999JU3. Derved vil man kunne se lidt af dens indre og hvor stor en effekt et sådant "angreb" på en asteroide har.

Kilde: JAXA
Kometaktivitet på asteroide2 Astronomer har fundet en sjælden type asteroide i det indre asteroidebælte, mellem Mars og Jupiter; En såkaldet aktiv asteroide, med en kometlignende hale efter sig. Ud af de titusinder kendte asteroider i det indre asteroidebælte, har man hidtil kun fundet 12 med en sådan hale.

Den nye asteroide kaldet 62412 har et spekter som en almindelig primitiv asteroide, men har en densitet der mere ligner en komet og har en stabil bane. Årsagen til deres lejlighedsvise aktivitet er ukendt, men teorier går bla. på at de kan være ramt af en mindre asteroide eller at der smelter is af dem "i klumper"

Carneige Science Institute
NASA's Asteroid Redirect Mission (ARM)
NASA's har i deres mission om at indfange en asteroide, udvalgt 3 asteroider at vælge imellem, når man skal indfange en asteroide - Asteroiderne 2009BD, 2011MD og 2013EC20. Asteroid Redirect Mission (ARM) skal indfange en af de 3 asteroider og placere den i et kredsløb om Månen, for at opbygge teknologien til at afværge en eventuel asteroide der måtte true Jorden.

Kilde: NASA Redirect Mission
Asteroiden 1950 DANær-jord Asteroiden 1950 DA er en porøs asteroide - basalt set kun en bunke sten og grus holdt sammen af tyngdekraften. Men analyser af den har vist at den roterer så hurtigt at den burde været blevet splittet ad (SE VIDEO af 1950DA).
Nye analyser viser at der også er andre statiske kræfter kaldet 'van der Waals', der holder den sammen. Det er en meget nyttig opdagelse, for derved kan en asteroide der truer Jorden, let splittes ad ved et nedslag på den.
KIlde: Unversity of Tenesee