Solsystemet

Planet 9 kan være skabt i det indre solsystem
Planet 9 kan være skabt i det indre solsystem
Tidligere på året præsenterede astronomer beviser for at der må være en Neptun-størrelse gasplanet langt ude i solsystemet. Astronomer fra Harvard som har studeret argumenterne giver dem ret. De har derfor forsøgt at regne sig frem til hvordan den kan være dannet - måske for dermed at regne ud mere præcist hvor dem må gemme sig. Men de kan ikke få dét puslespil til at gå op. Hvis den findes må den derfor være skabt i det indre solsystem og være blevet slynget ud i dens nuværende formodede bane. Problemet er så at regne ud hvordan den er blevet slynget derud, når det nu ikke er sandsynligt at den blev skabt derude

Se 'Planet Nine: A World That Shouldn't Exist' fra Harvard Smithsonian Center for Astrophysics
Enorme kløfter under AntarktisGrand Canyon må nu se sig slået tilbage på en andenplads som Jordens næststørste kløft, efter at britiske geologer har opdaget en 1.000km lang kløft, begravet under 1km is på Antarktis.
Grand Canyon er 446km lang og op til 1,6km dyb, mens den nye kløft er ca.1.000km lang op omkring 1km dyb. De kommer dog stadig ikke i nærheden af den største kendte kløft - Vallis Marineris på Mars - som strækker sig over 4.000km og knap 1km dyb.
Death Valley mistede på samme måde titlen som Jordens varmeste sted i 2012
LÆS MERE på Imperial College Londonso
Voyagersondernes positioner i solsystemetVoyager 1 sonden som er ved at forlade solsystemet, har passeret gennem 3 bølger af fortættet interplanetarisk materiale i hhv. april 2012, maj 2013 og feb 2014. Men mens de første 2 fronter var ret korte, fortsætter den sidste bølge og er blevet stadigt tættere over de sidste 400mio.km.
Voyager 2 sonden som har forladt solsystemet, men i en anden retning, oplevede til sammenligning slet ikke de samme bølgefronter

Kilde: NASA/JPL

Underkategorier
Mars: 4de planet fra Solen. Diameter: 6794km. Atmosfære: Ja 0,001Atm, Måner: Ja: Phobos & Deimos