Rumfart

ESA's IXV mini rumfærgeESA går nu videre med opsendelsen af deres mini "rumfærge" IXV 11 februar.
IXV er i modsætning til NASA rumfærger fuldautomatisk og kun 5m lang og 2,2m bred. Med en vægt på 2,2tons er den dermed på størrelse med en stor bil eller minibus og er beregnet på at flyve op, udføre en mission og lande igen. Opsendelsen 11 feb vil tage den op i 420km's højde, hvorfra den 100minutter senere skal udføre en genindtræden i atmosfære på samme måde som rumfærgerne, for til sidst at lande i havet ud for Panama.

Kilde: ESA
Rumskrot om JordenDer er mere end 12.000 kendte vragrester i lavt kredsløb om Jorden, og bogstaveligt talt millioner af små usporlige dele, som alle er farlige for rumfartøjer. Derfor afholder ESA denne uge en workshop for at få rum-industrien bud på hvad man kan gøre ved det. Derudover er ESA igang med at lave et "rumskralde-fartøj" og har stillet nye skarpere regler for nye satellitter.

LÆS MERE på ESA
Asteroide nedslag på JordenHvad kan og skal man gøre, hvis en asteroide har retnig mod Jorden?
ESA testede deres muligheder og beredskab før jul, i en øvelse hvor man antog at man havde opdaget en asteroide der ville ramme Jorden.
3 dage før nedslag vil man - hvis man har opdaget truslen - have en ganske god idé om dens størrelse og hvor den vil ramme. Under øvelsen blev der fokuseret på nogle succeskriterier 30, 26, 5 og 3 dage før et nedslag, samt 1 time efter nedslaget.

Kilde: ESA
Orion efter landingen Orion modulet hviler nu stille på bølgerne, efter en lang og hård tur, mens både haster til landingstedet for at samle den op.
Testen var med andre ord en succes!
KIlde: Orion bloggen
NASA opsendte idag kl. 13.05 en Delta IV Heavy raket, med Orion kapslen på toppen.
Orionsonne har nu nået det yderste punkt i sin bane og er på vej tilbage til Jorden. Den genindtræder i atmosfæren kl. 18 dansk tid, med en hastighed på 36.000km/h. Derved får man testet varmeskjoldet og de faldskærme der skal bremse den det sidste stykke ned mod en landing i havet 900km ud for Californiens kyst,

FØLG med på Orion bloggen

Subcategories

<a href="http://en.wikipedia.org/wiki/ISS" target="new">ISS</a> International Space Station er en rumstation der drives af USA, Europa, Rusland og Japan, som blev påbegyndt i 1994 og skal være færdig i 2011.