Rumskrot om JordenDer er mere end 12.000 kendte vragrester i lavt kredsløb om Jorden, og bogstaveligt talt millioner af små usporlige dele, som alle er farlige for rumfartøjer. Derfor afholder ESA denne uge en workshop for at få rum-industrien bud på hvad man kan gøre ved det. Derudover er ESA igang med at lave et "rumskralde-fartøj" og har stillet nye skarpere regler for nye satellitter.

LÆS MERE på ESA
Asteroide nedslag på JordenHvad kan og skal man gøre, hvis en asteroide har retnig mod Jorden?
ESA testede deres muligheder og beredskab før jul, i en øvelse hvor man antog at man havde opdaget en asteroide der ville ramme Jorden.
3 dage før nedslag vil man - hvis man har opdaget truslen - have en ganske god idé om dens størrelse og hvor den vil ramme. Under øvelsen blev der fokuseret på nogle succeskriterier 30, 26, 5 og 3 dage før et nedslag, samt 1 time efter nedslaget.

Kilde: ESA
Orion efter landingen Orion modulet hviler nu stille på bølgerne, efter en lang og hård tur, mens både haster til landingstedet for at samle den op.
Testen var med andre ord en succes!
KIlde: Orion bloggen
NASA opsendte idag kl. 13.05 en Delta IV Heavy raket, med Orion kapslen på toppen.
Orionsonne har nu nået det yderste punkt i sin bane og er på vej tilbage til Jorden. Den genindtræder i atmosfæren kl. 18 dansk tid, med en hastighed på 36.000km/h. Derved får man testet varmeskjoldet og de faldskærme der skal bremse den det sidste stykke ned mod en landing i havet 900km ud for Californiens kyst,

FØLG med på Orion bloggen
Orion opsendelse
NASA er klar til den første fuldskala test af deres kommende flagskib til bemandet rumfart: Orion modulet, som skal opsendes torsdag 4 dec.
Selvom den ligner en større udgave af Apollo modulerne, er den i praksis afløseren for rumfærgerne, og skal også være basis-modulet i de første bemandede missioner ud i solsystemet

LÆS MERE hos Orion's hjemmeside hos NASA