Prototypen til det elektromagnetiske drevI 1999 foreslog den engelske flytekniker og direktørRoger Shawyer et elektromagnetisk drev kaldet 'EMDrive', som han mener vil kunne lave fremdrift for et rumfartøj, uden at forbruge brændstof. Som direktør for engelske Satellite Propulsion Research Ltd (SPR), stiftede han derfor et selskab EMDrive for at udvikle teknologien. De har siden lavet prototyper som har frembragt en minimal kraft på 20-50 mikroNewton; Ikke meget, men nok til at give håb om at det kan lade sig gøre.

Problemet er, at mens Roger Shawyer beskrev ideen i en reviewet videnskabelig artikel, har han ikke kunnet forklare hvordan de skaber fremdriften uden at krænke Newton 3die lov. På den anden side er der hellerikke nogen der har kunnet forklare den "umulige" fremdrift man har obserevet.

En af de forskere som har fulgt arbejdet Steven Thompson fra University of St.Andrew, mener i et indlæg på Theconversation ikke at det nogensinde vil blive en succes.
.. Men døm selv
Frauenhofer radar systemetRskrot udgør en stadig stigende trussel; DLR estimerer at der er 20.000 dele over 10cm og 700.000 dele på 1-10cm, som kredser omJorden med 25.000km/s.

Et nyt tysk radarsystem som passer i standardcontainere skal derfor spredes rundt om på Jorden,for at give mere præcise data om rumskrot-delene. Systemet der udvikles af Frauenhofer for DLR, forventes at sættes i drift i 2018.

SE 'Radar guards against space debris'
ESA Sentinael 2A satellit ESA opsendte i weekenden den anden satellit i Copernicus jordovervågnings programmet, kaldet Sentinel 2A. Den skal overvåge især kystområder med højopløsningsbilleder for at supplere Sentinel 1A's radar observationer. Deres kombination af høj opløsning og hyppige overflyvninger ør det muligt at overvåge klima, miljø,jordbrug mm. meget nøje.

'Second Copernicus Satellite safe in orbit'
NASAs flyvende tallerken LDSD Idag eller senest i morgen eftermiddag vil NASA teste deres "Flyvende tallerken"; Low Density Supersonic Decelerator (LDSD). Og som noget nyt vil NASA sende billederne fra testfartøjet live, så man kan følge testen på lige så tæt hold som mission-control.
LDSD skal teste en alternativ aerobrake-metode, som kan bremse rumfartøjer selv med en tynd atmosfære som på fx. om Mars.

LÆS 'ou Get to Watch It Live -- NASA's Flying Saucer Test'
Cubesats til planeterneRumfarten har ændret sig markant de sidste 20år, hvor især ESA har skiftet fokus fra store prestigemissioner, til små cost-effektive satellitter som fx. Cubesats som er små 10x10x10cm standard-satelitter der kan bygges sammen.
Cubesats har hidtil kun været brugt til missioner lavt om Jorden, men nu fremskynder NASA udviklingen af Cubesats til at udforske andre planeter kaldes CAPE. De tænkes sammensat af 2 cubes: Et service-modul og en lille sonde til landinger. Tilsvarende har ESA plads til 6 cubesats på en kommende asteroidemission

LÆS 'The ‘CAPEd’ Crusader'