NASA's nye SLS Heavy Duty raket NASA rykkede mandag et skridt videre med deres kommende Space Launch System (SLS) raketter. SLS vil i første stadie kunne løfte 77tons og senere op til 130tons!. Den bliver dermed den kraftigste raket nogensinde og vil i vid udstrækning være genanvendelig for at gøre den billigere i drift.
SLS skal løfte Orion kapslerne som kan huse 5 mand på bemandede missioner til Månen, asteroider og i den sidste ende til Mars.

SE 'SLS Program Moving Forward with Critical Design Review'
Solarsail
Det privatfinansierede 'Ligthsail' som er finansieret ved bla. crowdfunding, er klar til at blive opsendt.Det 32m^2 store solsejl skal efter planen opsendes næste måned.

LÆS MERE på Sail.planetary.org
Galileo satellit ESA opsendte igår 2 nye Galileo satellitter med en Russisk Soyuz raket. De 2 satelitter nåede succesfuldt kredsløb, og udgør nu nr. 7 og 8 Galileo satellit. Galileo forventes at være færdig i 2020 med ialt 24 satelitter.

LÆS ESA's Two new Galileo satellites join the Galileo Constellation
Asteroid Redirect Mission NASA har taget et væsentligt skridt, mod at kunne indfange en asteroide i en bane om Månen i 2020'erne, og derefter indfange den med en bemandet mission. Asteroid Redirect Mission (ARM) som en hedder, er dels et led i at danne en asteroideforsvar, men også en forberedelse til en bemandet Mars mission. Den skal bla. teste en ny fremdriftsform kaldet Asteroi Solar Electric Propulsion (SEP).

LÆS MERE på NASA's Next Steps on Journey to Mars: Progress on Asteroid Initiative
Philea landerens nedtur 11 marts begynde Rosetta sonden at forsøge at få kontakt med Philea landeren, som er parkeret på 67P/Churyumov-Gerasimenko, men den har stdig ikke givet lyd. Problemet med Philea landeren var at den landede i delvist skygge, så den ikke fik strøm nok,men gik i dvale. Nu er kometen kommet så meget nærmere Solen, at lysmængden er fordoblet, men det er altså stadig ikke nok. ESA/DLR vil derfor forsøge igen i slutningen af april.

Kilder: ESA: Waiting patiently for Philae og DLR Geduld mit Lander Philae