Marssonder

NASA er ved at bygge en nu rover der skal efterfølge de to  nuværende Spirit og opportunity. Men hvad kan den som de andre ikke kan? Her er 5 ting der adskiller den fra de andre

Mars roveren Opportunity ernu nået halvvejs til Endevaour-krateret, efter at  have forladt Victoria krateret for 2år siden.

Mars Rec. Orbiter sonden har et instrument til at spore og måle den tynde atmosfære på Mars. Den kommende Mars sonde der skal op i 2016 får et endnu bedre instrument med, som kan måle temperatur, støv, vand-damp og is-skyer i atmosfæren.


Mars roveren Spirit, som sidste år kørte fast i sandet og har overvintret i en uheldig stilling frygtes tabt. Fordi solcellerne ikke har kunnet fange strøm nok til at holde elektronikken varm denne Mars vinter, er den frosset ned til -55oC. NASA prøver at sende til den, men regner ikke med svar

LÆS MERE på Spirits hjemmeside

Den næste Mars rover Curiosity der skal sendes til Mars i august 2011, har netop taget sin første prøvetur. Den skal opsendes august 2011 og vil lande på Mars august 2012.

Kilde: Curiosity's hjemmeside