Månesonder

Nyt krater på Månen, efter LADEE nedslaget14 april 2014 endte LADEE sonden sin mission om Månen, ved at styrte ned på Måneoverfalden med 1,8km/s. Nu har LRO sonden fundet krateret efter den, kun 780m nord for det 40km store Sundman V krater.

LADEE efterlod sig kun et 3m stort krater, på grund af dens lave nedslagshastighed. Men pga dens skrå nedslagsbane spredte den en bred vifte af opgravet materiale, som er tydelig (hvid) på billedet.

Kilde: NASA

LADEE over MånenNASA's LADEE sinde ( Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer) endte i påsken sin mission, med et planlagt styrt på Månen. Inden nedslaget var den bragt til en lav hurtig bane over Månen, så den ramte overfalden i en skrå vinkel med, en hastighed på 5700 km/t!

LÆS MERE på LADEE misisonpage


NASA's Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer (LADEE)sondens mission nærmer sig sin afslutning, når den efter planen skal styrte ned på Månen 21 april. I mellemtiden nærmer den sig stille og roligt sit laveste kredsløb på kun 2-3km over Måneoverfladen, for at samle så detaljerede målinger som muligt inden den sættes ned.
Kilde: NASA pressemeddelse

LADEE i lavt kredsøb om Månen

LADEE Månesonden som nu er i lavt kredsløb om Månen, har sendt sine første billeder tilbage til Jorden

NASA har idag deadline for første ansøgningsrunde til Lunar CATALYST projektet, for at tiltrække private virksomheder der vil dyrke minedrift på Månen, hvor der findes en række sjældne isotoper - bla. H3.

Kilder: NASA og dr