Solen lige nu

Seneste SOHO billede:
Solen lige nu fra SOHO

Nyhedsbrev
RSS Feeds

RSS Feeds

Online Brugere

Vi har 41 gæster online
Banner
Voyager 1 sonden har forladt solsystemet
Skrevet af Henrik Rosenørn
Onsdag, 10. oktober 2012 10:45
Udskriv
Rumfart - Forskningssatelitter

Voyager 1 sonden som bklev opsendt i 1977 og nu har nået solsystemets yderste grænser, rammer konstant små partikler i rummet. Men de seneste data viser et dramatisk fald, der kunne tyde på at den er ude af solsystemet

Voyager sonden er udstyret med et plutonium-batteri ligesom det på Curiosity-roveren på Mars, som kan forsyne det med strøm i hundreder af år. Ikke meget ganske vist og det kræver en del strøm at sende data der skal opganges 12 mia. km væk. Så selvom sonden konstant måler partikelstrømme og magnetfelter, sender den kun dataene engang imellem.

Og på de seneste data har man registreret et dramatisk fald i antallet af partikler


NASA har flere gange før fortalt at NU er Voyager1 ude af solsystemet, men de har endnu ikke kommenteret disse nye data fordi de gerne vil fejlsøge instrumenterne først, for at se om det kan skyldes tekniske fejl. Dataene er med andre ord endnu ikke 100% sikre, men uanset hvad er den meget tæt på at være fri af Solens indflydelse

Voyager sondens kurs blev lagt for 40år siden, og man var forberedt på at den ville blive menneskehedens yderste repræsentant  i Mælkevejen. Derfor monterede man en indgraveret guld-plade på den, der viser Solens position i forhold til de omkringliggende pulsarer (ned. tv på pladen), og hvilken planet om Solen sonden kommer fra.

LÆS MEREVoyagers mission-page hos NASA

 

:confused::cool::cry::laugh::lol::normal::blush::rolleyes::sad::shocked::sick::sleeping::smile::surprised::tongue::unsure::whistle::wink:

1000 Characters left

Antispam
Refresh image Case sensitive