Civil rumfart

Amatørfoto af Månen og Jorden fra kinesisk satellit 25 Maj opsendte Kina en kommunikationssatellit som skal understøtte fremtidige Månesonder. Sammen med denne store satellit, opsendte man en lille satellit bygget af studerende fra Harbin Institute of Technology i Heilongjiang, som har kredset om Månen siden.

Dens kameraer peger på Månen,men en gruppe radioamatører benyttede sig af en heldig alignmenet da Jorden dukkede op bag Månen, til at fange scenen af Jorden, da den stod op over horisonten og tage dette billede, skriver New Scientist
Svensk raketopsendelse Det norske Andøya Space Center, meddelte på en rumfartskonference i Bremen at man vil sende en satellit i kredløb i 2020. Hidtil har Norge primært sendt stratosfære-balloner og suborbitale raketter fra Andøya sumbasen, men nu vil de opsende en mindre satellit til et regulært polart kredsløb.

Sveriges Swedish Space Center SSC har også ambitioner om at opsende en satellitg i 2021,. så DR skriver at der nu er et nordisk rumkapløb om at komme først

University of Surrey som står for den videnskabelige del af RemoveDEBRIS eksperimentet, har meddelt i en pressemeddelelse at de succesfuldt har gennemført første forsøg.
RemoveDEBRIS er en low-cost løsning til at fjerne rumaffald. Den er konstrueret af små billige CubeSat's, som udsender et net der indfanger rumskrot. RemoveDEBRIS blev opsendt til ISS; hvorfra den blev sendt ud på den første test 23 August, som den altså nu har haft succes med!.

Elon Musk og SpaceX præsenterede på en pressekonference i nat dansk tid planen for deres første bemande Månefærd.
Det bliver den japanske milliardær Yusaku Maezawa som i 2024 bliver den eneste passager på SpaceX's "Big Falcon Rocket" (BFR), som skal én tur rundt om Månen, efter enkelt sling-shot manøvre om, Jorden, skriver Reuter.
BFR er en rumfærge som opsendes på toppen af en raket, som ialt er 118m lang og vejer 100tons ved opsendelsen som præsenteres i videoen herover.
se også DR
SpaceX første rumturist til MånenSpace X- Elon Musk's rumfartsselskab har kortfattet annonceret at de har tegnet kontrakt på den første rumturist til Månen med deres BFR. Hvem der skal med og hvornår vil blive annonceret på mandag, skriver Space-X Webcast