Civil rumfart

Svensk raketopsendelse Det norske Andøya Space Center, meddelte på en rumfartskonference i Bremen at man vil sende en satellit i kredløb i 2020. Hidtil har Norge primært sendt stratosfære-balloner og suborbitale raketter fra Andøya sumbasen, men nu vil de opsende en mindre satellit til et regulært polart kredsløb.

Sveriges Swedish Space Center SSC har også ambitioner om at opsende en satellitg i 2021,. så DR skriver at der nu er et nordisk rumkapløb om at komme først

University of Surrey som står for den videnskabelige del af RemoveDEBRIS eksperimentet, har meddelt i en pressemeddelelse at de succesfuldt har gennemført første forsøg.
RemoveDEBRIS er en low-cost løsning til at fjerne rumaffald. Den er konstrueret af små billige CubeSat's, som udsender et net der indfanger rumskrot. RemoveDEBRIS blev opsendt til ISS; hvorfra den blev sendt ud på den første test 23 August, som den altså nu har haft succes med!.

Elon Musk og SpaceX præsenterede på en pressekonference i nat dansk tid planen for deres første bemande Månefærd.
Det bliver den japanske milliardær Yusaku Maezawa som i 2024 bliver den eneste passager på SpaceX's "Big Falcon Rocket" (BFR), som skal én tur rundt om Månen, efter enkelt sling-shot manøvre om, Jorden, skriver Reuter.
BFR er en rumfærge som opsendes på toppen af en raket, som ialt er 118m lang og vejer 100tons ved opsendelsen som præsenteres i videoen herover.
se også DR
SpaceX første rumturist til MånenSpace X- Elon Musk's rumfartsselskab har kortfattet annonceret at de har tegnet kontrakt på den første rumturist til Månen med deres BFR. Hvem der skal med og hvornår vil blive annonceret på mandag, skriver Space-X Webcast
Mumm Stellar champagne Når nu rumturismen bliver en realitet og de første rumturister oplever vægtløsheden, hvordan skal de så fejre det?. Helt sikkert den rette lejlighed til en skål!. Men væske kan ikke drikkes af glas i rummet og at nyde champagne med et sugerør..? næppe!

Derfor har det franske champagnefirma Mumm designet en rumflaske, hvor væsken samles i et afmålt kammer, hvor kulsyren presser indholdet ud af en særligt designet dyse og der samles en fin bobbel man kan "hapse". Journalister har testet den i et nul-G fly og siger at oplevelsen af champagne ikke bare på tungen men i hele munden er fantastisk.
Se Mumm nyheder og Curve designmagazine