Civil rumfart

Plasmamotor simulation Den iondrevne New Horizon sonde er verdens hidtil hurtigste rumsonde. Men hvis man skal et skridt videre med bemandet rumfart skal der mere power på. Derfor arbejder Russiske forskere fra 'Budker Institute of Nuclear Physics' fra Russian Academy of Sciences i Novosibirsk på en thermonuklear accelerator, som de første gang annoncerede i 2016.
De meddeler idag at de indleder en ny række tests med at udvikle en "Spiralformet åben fælde" der skal accellere ioner direkte fra en thermonuklear reaktor ud som udstødning i et fremdriftssystem med en temperatur (og dermed hastighed) på 100.000'C skriver Sputnik News iflg. Spacedaily
Hvis det lykkedes vil det overgå den traditionelle Ion-motor med en faktor 20
NASANASAs ledelse er blevet skiftet ud af Donald Trump. De har dermed fået ny administrator republikaneren James Frederick Bridenstine, ligesom viceadministrator og økonomidirektøren er udskiftet.

Trump har dermed for første gang valgt en politikker til rollen, men ikke første gang man har indsat en klimaskeptiker, skriver flere medier. Naturligvis skriver NASA selvr med stor begejstring at hans mål bliver at etablere en bemandet base på Månen som skal være spring-brædt for en senere bemandet Mars-mission.

Elon Musk's SpaceX har netop opsendt en Falcon9 raket med den seneste generation GPS-III satellit for det amerikanske forsvar. Det er SpaceX's 21ende opsendelse i år og dermed en rekord for firmaet.
Se Pressemeddelelsen fra SPaceX
Amatørfoto af Månen og Jorden fra kinesisk satellit 25 Maj opsendte Kina en kommunikationssatellit som skal understøtte fremtidige Månesonder. Sammen med denne store satellit, opsendte man en lille satellit bygget af studerende fra Harbin Institute of Technology i Heilongjiang, som har kredset om Månen siden.

Dens kameraer peger på Månen,men en gruppe radioamatører benyttede sig af en heldig alignmenet da Jorden dukkede op bag Månen, til at fange scenen af Jorden, da den stod op over horisonten og tage dette billede, skriver New Scientist
Svensk raketopsendelse Det norske Andøya Space Center, meddelte på en rumfartskonference i Bremen at man vil sende en satellit i kredløb i 2020. Hidtil har Norge primært sendt stratosfære-balloner og suborbitale raketter fra Andøya sumbasen, men nu vil de opsende en mindre satellit til et regulært polart kredsløb.

Sveriges Swedish Space Center SSC har også ambitioner om at opsende en satellitg i 2021,. så DR skriver at der nu er et nordisk rumkapløb om at komme først