Model af sort hul
Da man i april 2019 fik taget det første "rigtige billede" af et sort hul, viste det kun en ring omkring skyggen fra det sorte hul som i sig selv ikke kunne ses; Ikke overraskende fordi ringen er lyset fra materiale som samler sig om det sorte huls usynlige overflade og hvirvler rundt om det i en akkretions-skive.
Men der er langt flere detaljer i billederne end "bare en ring"

Det sorte hul er omgivet af en skive af varm støv og gasser som er samlet i et bælte om det sorte hul i en akkretions-skive. Hvis man ser det sorte hul ovenfra kan man se den som en ring. Men det kan man sjovt nok også hvis man ser den fra siden, selvom ringen derfra kun burde være en skive. Det skyldes at det voldsomme tyngdefelt afbøjer lyset fra dens bagside, så man faktisk kan se hele vejen rundt om det sorte hul!.
Analyser af de mindre detaljer, viser at skiven er inddelt i fine lag. Det er ikke en reel lagdeling men effekten af den gravitionel afbøjning af lyset fra bagsiden.

Derudover vil den ene side af skiven vil være lysere end den anden, fordi lyset her bevæger sig mod os og derfor blåforskydes og får mere energi, mens den anden side rødforskydes tilsvarende. Set lige ovenfra vil der ikke være denne forskel.