Lyskurven for den kataklysmiske variable stjerne EU Cancri
Stjernen EU Cancri i hoben M67, er en såkaldt 'Kataklysmisk variabel' som består af 2 stjerner; En lille dværgstjerne (hvid dværg eller neutronstjerne) som kredser om en større stjerne, som den suger materiale fra. Når den når en vis masse eksploderer gasserne på den dens overflade og får den til at blusse op.

Men EU Cancri opfører sig lidt anderledes end de fleste katalysmiske variable, fordi dens dværgstjerne er en hvid dværg med et kraftigt magnetfelt - Et fænomen som kaldes en 'Polar kataklysmisk variabel', som man kender 3 andre af.
Det fænomen har et hold astronomer undersøgt ved hjælp af data fra Kepler rumteleskopets K2-observationsrunde.Dermed har de kunnet lave en meget præcis lyskurve for dens variabilitet og har fundet at den har en omdrejningsperiode på kun 2,1 timer, samt at den har et meget veldefineret lyskurve, som starter og slutter med et lille -10% lysdyk.

Deres analyser og simulationer viser at det kan skyldes at EU Cancri b's magnetfelt effektivt suger al solvinden fra hovedstjernen til sig og skaber en veldefineret tunnel af materialet den suger det til sig. Dermed er denne polare kataklysmiske variable stjerne også en såkaldt Low-accretion-rate polar (LARP) stjerne slutter de på arXiv.
Altså en 'Low-Accretion-Rate Polar Cataclysmic Variable star'.