Interstellart stof

Hubble har taget et fantastisk  billede af bølger i Lagunetågen

Rosette

Rosette-tågen er et af de smukkeste stjernedanneselses-områder på himlen. I tågens centrum gemmer der sig en nydannet hob ved navn NGC 2244, og i højre side er NGC2237. Hidtil har man kun kunnet finde 36 unge stjerner i denne hob, men med Chandra´s røntgenbillede har man kunnet tælle 160 nye stjerner!

Ibex

Siden IBEX rumteleskopet blev opsendt i 2008, har dens studier af solsystemets ydre grænser revolutioneret vores syn på solvinden, det interstellare rum og hvor langt ud solsystemet egentlig strækker sig

Ved at lave dybe IR analyser af forskellige mineraler på Jorden som svarer til de data rumteleskoperne tager af de interstellare gaståger, har et par forskere sikret datagrundlaget for mere nøjagtigt at kunne bestemme indholdet af de interstellare skyer.

Astronomer, der afsøger himlen som en del af ESO’s kortlægningsprojekt VISTA Magellanic Cloud Survey, har lavet et spektakulært billede af Taranteltågen i vores nabogalakse, den Store Magellanske Sky. Dette panoramabillede i nærinfrarødt lys fanger selve stjernetågen i stor detalje samt de rige omkringliggende områder af himlen.