Månelanding

Hvor var du, da mennesker gik på Månen?  I anledning af 40års-dagen for det sidste fodspor på Månen, åbner Kroppedal museum en ny særudstilling lørdag den 8/9 der handler om mennesket og Månen.

Kroppedal inviterer derfor vore læsere på en særlig åbning på lørdag - så hent invitationen her

Det er 40 år siden, at astronauten Eugene Cernan stod ombord på månemodulet og vendte tilbage til Jorden. Dengang var det kun de færreste, der troede, at han ikke snart skulle følges af andre på nye rummissioner. De sidste tre planlagte Apollo missioner fandt aldrig sted. Allerede i 1970 blev det besluttet, at raketten som ville have været brugt til Apollo 20 skulle bruges på det nye Skylab(rumstations) program.

Rummissionerne hænger også sammen med almindelige menneskers liv. I 1973 kom oliekrisen og en finansiel krise, der både fik indflydelse på rummissionerne og på, hvordan livet gik videre på Jorden. I udstillingen kobles Vestegnens udvikling til den nationale og internationale udvikling.

I udstillingen kan du på egen krop opleve forskellen på at bevæge sig på Jorden og på Månen. Prøv også astronauternes gangart på Månen!

Næste kendte planlagte bemandede Måne-mission er en russisk mission i 2025 - Hvor vil du være til den tid?

Se mere på Kroppedal.dk

Invitation til udstillingsåbningen kan hentes HER.