Galakser

Astronomer har brugt et helt arsenal af teleskoper på jorden og i rummet, herunder ESO's VLT i Chile, til at opdage og måle afstanden til den fjerneste modne galaksehob, der endnu er fundet. Selv om vi ser denne hob som den så ud, da Universets var yngre end 1/4 af sin nuværende alder, minder den overraskende meget om galaksehobe i det nuværende univers.

Galaksen M63 i Infrarød

Spitzer rumteleskopet har fanget dette fantastiske billede af 'Sunflower' galaksen M63, hvor galaksearmene tydeligt kan følges hele vejen ind til kernen

Galaksen NGC247 - en støvet galakse

Dette billede af NGC 247 er taget med et 2,2m widefield teleskop på ESO’s La Silla-observatorium. Astronomer mener, at galaksens store hældning set fra Jorden kan forklare, hvorfor afstanden til denne markante galakse tidligere er blevet overvurderet.

Galaksehoben 4C 23.56

Et tilfælde og lange nøje analyser, har ført til opdagelsen af galaksehobenes "Rosettesten"; En af de hidtil tidligste observerede galaksehobe 11,5 milliarder lysår væk

Andromedagalaksen M31 i visuelt/røntgen lysAndromeda galaksen M31 er vores nærmeste større nabo-galakse. Den ligner Mælkevejen på mange punkter, men har et 300x større centralt sort hul end vores egen Mælkevej!