Tidlige galakser

Studier af 2 tidlige galaksers rotation, viser at de har en overraskende velordnet rotation. Konklusionen som er resultatet af et studie af galaksernes S0901 og Clone-galaksen's blå- og rødforskydning, antyder at de er færdige med at akkumulere gasser, selvom de er meget små efter moderne galakse-standarder. Det vil kræve flere data at konkludere om de er repræsentative for alle yngre galakser, eller om de er specielle.

Kilde:  Arizona State University

Segue 1 dværg galaksen

Et studie af dværggalaksen Segue 1, som er den mindste kendte galakse med kun 1000 stjerner viser at den er markant anderledes end andre små galakser; Dens udvikling stoppede på et meget tidligt tidspunkt, så den er som en fossil galakse, fra en svunden tid. Dermed kan den vise meget om hvordan galakserne dannedes og om de tidligste stjerner.

LÆS MERE på MIT

Galatisk massemord

Dette nye billede af NGC 1316 og dens mindre nabo, NGC 1317, viser tydeligt forskellen på en galakse der har "ædt" nogle galakser og en anden mindre galakse der har levet et roligere liv

Læs mere...

Den enorme galaksehob MACS J0454.1-0300 vejer 180 trillioner solmasser (180.000.000.000.000). Studier af den viser at adskillige af de galakser man troede hørte til i den, faktisk er gravitionelt forstørrede galakser i en galaksehob langt bag den, i det tidligste univers. Hubble billedet her viser også fuldstændigt urealistisk mange galakser mellem hinanden.

Kilde: NASA's Goddard Space center


En undersøgelse af dværggalaksers centrale sorte huller, viser at de er langt større end man ville have forventet.

Læs mere...