Normalt finder man de mindre planeter inderst, men nogle gaskæmper - kaldet "Varme Jupiters" - er meget tæt på moderstjernen. Ikke det mest oplagte sted at søge efter vand, men ikke desto mindre er Tau Bootes b's atmosfære fuld af vanddampe

Læs mere...

Hovedformålet med mange af de nye og kommende enorme teleskoper er at finde ud af, hvor almindelige planeter er og hvor almindelige jordlignende planeter er.

Det store spørgsmål er hvornår vi finder jordlignende exoplaneter?
Svaret er at det har vi nok allerede!

Læs mere...

Man mente fra starten at planeter i tæt kredsløb om dobbeltstjerner ikke kunne være stabile, men ikke desto mindre har man fundet en lang række eksempler på dem. Nu har engelske forskere vist hvordan de dannes langt ude om de to moderstjerner og trækkes ind i en tættere bane senere.

LÆS MERE på Bristol University

Kepler rumteleskopet

Exoplaneten Kepler 413b som kredser om en tæt dobbeltstjerne har en så ustadig bane om moderstjernerne, at dens årstider ville være meget forvirrende for eventuelle beboere; Udover dens normale døgn- og årtidsvariationer, ændrer den bane sig med hele 30grader over kun 11 jord-år, eller 5,5grader om året.

Læs mere...

superhabitable superbeboelig exoplanet

Astrobiologer har længe diskuteret "superbeboelige planeter" som er endnu bedre til at understøtte liv end Jorden. Et nyt studie af en af vores vores nærmeste nabostjerner Alfa Centauri B, viser at den vil være et rigtigt godt bud på en sådan superbeboelig planet

Kilder: arXiv