Observationer af stjernen Beta Pictoris, viser signaturer af hyppige kollisiooner af is-legemer. Det kan skyldes en hidtil uopdaget stor planet om den, som trækker kometer efter sig og danner hale af komet-sammenstød.
Kilde: NRAO

Illustration af Gliese667C's overflade

Der er langt fra at opdage en lille fast exoplanet, til at have dannet sig et billede af hvordan der ser ud på overfladen af den.  Men ved hjæp af atmosfære modeller er det muligt.

Læs mere...

Exoplanet

Kepler rumteleskopet har på sine kun 4år fundet flere tusinde exoplanet-kandidater, hvoraf godt 1000 indtil nu er blevet bekræftet.

Men en undersøgelse af en serie kandidater med en ny metode har på én gang bekræftet ikke mindre end 715 nye exoplaneter, hvoraf 4 menes at være jordlignende planeter i den beboelige zone!

Kilder:
Keplers hjemmeside
Artiklen i Astrophysical Journal

Normalt finder man de mindre planeter inderst, men nogle gaskæmper - kaldet "Varme Jupiters" - er meget tæt på moderstjernen. Ikke det mest oplagte sted at søge efter vand, men ikke desto mindre er Tau Bootes b's atmosfære fuld af vanddampe

Læs mere...

Hovedformålet med mange af de nye og kommende enorme teleskoper er at finde ud af, hvor almindelige planeter er og hvor almindelige jordlignende planeter er.

Det store spørgsmål er hvornår vi finder jordlignende exoplaneter?
Svaret er at det har vi nok allerede!

Læs mere...