En ny simulation af Solsystemets historie, viser at Jorden ville have haft en mere elliptisk bane om Solen, hvis Jupiter havde været tættere på Solen. "Hvis" lyder naturligvis som tankespind, men det viser at lanetsystemer der er generelt tættere på moderstjernen typisk også vil have mere elliptiske baner og dermed være mindre beboelige.

LÆS MERE på NASAs astrobio.net


Direkte billede af exoplaneten beta Pictoris b

Analyser af exoplaneten Delta Pictoris b, med Gemini oobservatoriets nye Planet-Imager som blev indviet i Januar, viser at planens bane om moderstjernen ikke følger stjernens ydre støvskive, men med en indre bøjet støvskive tæt om stjernen.

Men resultatet er kun halvdelen af historien; Det lynhurtige Planet-Imager kamera med dens adaptive optik har taget nogle usædvanligt skarpe direkte billeder af exoplaneten som vist th.

Kilde: Gemini Observatoriet


Det er lykkedes at måle en exoplanets rotation direkte vha. ESO's VLT. Og resultatet overrasker, for med en hastighed om dens ækvator på 100.000km/t, roterre den mere énd dobbelt så hurtigt som Jorden, og hurtigere end nogle af vores egne planeter og Måner
LÆS MERE hos ESO

Kepler 186 systemet

Franske astronomer har identificeret en exoplanet der kun er 10% større end Jorden, i den beboelige zone om stjernen Kepler 186

Læs mere...

Efter fundet af flere mindre exoplaneter, såsom GJ 1214b, som er 2,6x Jordens diameter og 6x dens masse, mener astronomer at netop den type planeter kan være de mest almindelige.

Læs mere...